De dames van MHV'81.

MHV'81 laat dure punten liggen in topper tegen Herpertz Bevo

Sport 135 keer gelezen

PANNINGEN | MHV'81 heeft dure punten laten liggen in de strijd bovenin de tweede divisie. De Millse handbalsters verloren zondagmiddag op de valreep de topper tegen Herpertz Bevo met 25-24 en zakten daardoor één plek op de ranglijst.

Bij aanvang van de wedstrijd deelde MHV'81, met veertien winstpunten, de eerste plaats op de ranglijst met VOC uit Amsterdam. Bevo had op dat moment twaalf winstpunten. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor MHV, waarvoor veel Millse supporters naar Limburg waren afgereisd. MHV'81 had in de eerste tien minuten zichtbaar moeite met de bal, waardoor de dames veel balverlies hadden. Bevo profiteerde hiervan en wist al gauw een gat te slaan van vier punten, 6-2.  Daarnaast hadden de dames van MHV de dekking niet op orde, waardoor de afstandsschoten van Bevo er gemakkelijk in vlogen. Bevo bouwde de voorsprong uit en de teams gingen met 17-10 de kleedkamers in voor de rust. De wedstrijd leek op dat moment al gespeeld.

Andere dekkingsvorm
De coaches Van den Akker en De Gier besloten in de tweede helft met een andere dekkingsvorm te spelen. Dit had het gewenste resultaat, want de thuisploeg had daar geen antwoord op. De dames van MHV kregen meer zelfvertrouwen, speelden weer als team en konden zo mooie aanvallen uitspelen. Doordat de verdediging stond als een huis, kwam MHV puntje voor puntje dichterbij. Met nog vijf minuten te spelen was de spanning voelbaar. MHV had de achterstand inmiddels knap omgebogen in een 21-23 voorsprong. Onder andere door een tijdstraf aan Millse zijde wist Bevo de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Met 25-24 op het scorebord werd de wedstrijd afgefloten.
Door dit verlies zakt MHV naar plek drie op de ranglijst. Zaterdagavond 14 december spelen de dames van MHV'81 om 20.45 uur een thuiswedstrijd tegen Foreholte. De bezoekers uit Voorhout staan momenteel negende op de ranglijst.