Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Onlangs overhandigden vertegenwoordigers van Rotaryclub de cheque aan de Stichting Hulphond in Herpen.
Onlangs overhandigden vertegenwoordigers van Rotaryclub de cheque aan de Stichting Hulphond in Herpen.

Inzamelactie Rotaryclub voor Stichting Hulphond groot succes

  •   173 keer gelezen

BOXMEER | Afgelopen jaar werden door Rotaryclub Cuijk-Maaskant voor Stichting Hulphond vele duizenden inktpatronen, cartridges en mobieltjes ingezameld. Met deze actie werden twee doelen gediend; het bekostigen van een deel van de opleiding van een hulphond en niet onbelangrijk het milieu. De ingezamelde inktpatronen, cartridges en mobieltjes werden namelijk allemaal gerecycled en vertegenwoordigden een bedrag van 11.213 euro.

Door deze inzamelactie kunnen zij weer een extra hond gaan opleiden. De hulphonden van Stichting Hulphond worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. Onlangs overhandigden vertegenwoordigers van Rotaryclub de cheque aan de Stichting Hulphond in Herpen.

Rotaryclub
Rotaryclub Cuijk~Maaskant is een enthousiaste groep van een 40 tal mensen die wekelijks bij mekaar komen en hun kennis en kunde inzetten om de wereld een klein beetje beter te maken. Zij organiseren meerdere activiteiten per jaar om geld op te halen voor het goede doel. Op zondag 22 december houden zijn een Santa Run in Boxmeer. Info: boxmeer.rotarysantarun.nl.

Meer berichten