FAST is opnieuw te sterk voor Peelpush.

FAST is weer te sterk voor Peelpush

Sport 133 keer gelezen

MEIJEL | FAST heeft de smaak te pakken. De eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis pakte woensdagavond de tweede driepunter binnen vier dagen. In Meijel was streekgenoot Peelpush met 0-3 (16-25, 18-25 en 17-25) het slachtoffer van het gretige FAST. De meegereisde supportersschare, in sporthal De Körref rijkelijk vertegenwoordigd, zag de eigen favorieten geen moment in problemen komen.

FAST had de Meijelse volleybalsters dit seizoen al twee keer verslagen. Ondanks de 3-2 competitiezege en 3-0 bekerwinst wist de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch dat het moest waken voor onderschatting, en steeds bij de les moest zijn. Om aansluiting te houden met de top zes kon FAST zich geen nederlaag veroorloven. Na negen speelronden was het verschil tussen nummer vier FAST en acht Peelpush vijf punten. Een Meijelse driepuntenzege zou het verschil reduceren tot twee.
De mooie overwinning op Regio Zwolle Volleybal op zondag was een ruggensteun voor FAST. Peelpush had grote moeite met de gevarieerde services, en vond geen antwoord op de aanvallende kracht van FAST. Eenvoudig liep het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis vanaf 7-7 bij de thuisploeg weg. Met speels gemak werd de eerste set met 16-26 gewonnen.
Het wat strijdvaardigere Peelpush hield in de tweede set de score iets langer in balans maar het zelfverzekerde FAST schudde de tegenstander later gemakkelijk af. Na een kleine veertig minuten stond met 18-25 een 0-2 voorsprong op het scorebord.
Met een 3-0 en 4-1 voorsprong liet Peelpush in de derde set eventjes de tanden zien. Een foutservice leidde het verval in. Lara Hendricks serveerde FAST naar een 4-7 voorsprong. De zwart-roze dames raakten niet onder de indruk van het Meijelse verweer. Na servicebeurten van invalsters Eline Peeters en Bregje van den Heuvel maakte FAST het karwei af met 17-25.
De 0-3 overwinning houdt FAST de vierde plaats vast bezet met zeventien punten uit tien wedstrijden, en blijft het op koers voor een plaats in de kampioenspoule.