Ingezonden brief.
Ingezonden brief.
INGEZONDEN

'Casus Wouter Bollen'

Algemeen 463 keer gelezen

De voorbije weken zijn er in de regionale media enkele interviews met wethouder Wouter Bollen gepubliceerd. In deze interviews wordt terug gekeken op de periode waarin er een integriteitsonderzoek heeft plaatsgevonden naar zijn handelen als bestuurder en waarin veel bestuurlijke onrust was in de gemeente Sint Anthonis. De fractie van het CDA in Sint Anthonis heeft met verbazing kennis genomen van deze artikelen omdat hiermee beelden worden neergezet die geen recht doen aan de werkelijkheid.

Het beeld wordt geschetst dat mevrouw Sijbers moest opstappen als gevolg van een onterecht onderzoek, terwijl dit niet zo is. De burgemeester heeft gewezen op de bestuurscultuur, waarin zij zich niet in staat voelde haar rol te kunnen nemen. De commissaris van de Koning heeft ook niet voor niets aan waarnemend burgemeester Fränzel een specifieke opdracht gegeven om te komen tot goede, werkbare bestuurlijke verhoudingen.

De heer Bollen wordt in een van de interviews geciteerd: "Alle drie de politieke partijen zeggen nu: dit had Wouter nooit mogen overkomen. Dit. Had. Nooit. Mogen. Gebeuren." Het CDA heeft echter nooit woorden van deze strekking gebruikt en deelt deze woorden ook niet. Het CDA is van mening dat de burgemeester conform het geldende protocol van onze gemeente heeft gehandeld en gaat er van uit dat zij voldoende redenen had om een onderzoek in te stellen. In een van de artikelen wordt tevens gesteld dat de gemeenteraad het protocol van tafel zou hebben geveegd. Het CDA herkent en deelt dit niet; het CDA vindt wel dat de ervaringen van de afgelopen periode voor de raad aanleiding geven om het protocol te herzien, omdat het teveel discussie oplevert in de interpretatie van sommige afspraken.

Het is goed voor onze gemeente en ook voor de heer Bollen zelf dat het onderzoeksrapport geen aanleiding geeft te twijfelen aan de integriteit van wethouder Bollen. In het rapport zijn wel een aantal opmerkingen gemaakt ten aanzien van zijn handelen als bestuurder, die we niet kunnen negeren. Uit een aantal casussen blijkt dat de wethouder zorgvuldiger had kunnen en moeten handelen. Dat de heer Bollen zich persoonlijk beschadigd voelt is een pijnlijke zaak en dat wensen we niemand toe. Maar laten we niet vergeten dat hij niet de enige is die persoonlijke schade door dit gehele proces heeft geleden. Het is onterecht en betreurenswaardig dat het beeld dat door de interviews wordt neergezet deze schade verder heeft vergroot.

Fractie CDA Sint Anthonis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant