Heijen verloor bij Hegelsom.
Heijen verloor bij Hegelsom. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Heijen in 'frustrerende middag' hard onderuit bij Hegelsom

Voetbal 505 keer gelezen

HEIJEN | VV Heijen kijkt uit naar de winterstop. De mannen van coach Peter ten Haaf zijn de laatste weken uit vorm en verloren zondag opnieuw. Ditmaal was Hegelsom de rood-blauwe formatie met 4-0 de baas. Beide ploegen eindigden het duel met tien man. "We speelden vandaag tegen twaalf en soms wel dertien man. Ik ben vooral trots op mijn ploeg", keek Ten Haaf terug.

Heijen keek bij de rust al tegen een 1-0 achterstand door een doelpunt van Jordi Janssen. Heijen deed voetballend niets onder voor de thuisploeg, maar zag meerdere veelbelovende aanvallen afgevlagd worden door de assistent-scheidsrechter van Hegelsom. Tot frustratie van Ten Haaf werd dat vlagsignaal telkens overgenomen door scheidsrechter Rongen, ook als dat (overduidelijk) niet terecht was. Op slag van rust kreeg Tom Derix (Hegelsom) rood wegens natrappen. Met één man meer op het veld leek Heijen zich een weg terug te knokken in de partij, maar al snel stonden ook de gasten met tien man. Niels Wabeke maakte hands op de doellijn: rood en penalty. Die werd gestopt door doelman Jorick Roelofs, maar in de aanval die hierop volgde maakte Tijn Wabeke een eigen doelpunt: 2-0. Daarna was het momentum bij Hegelsom, dat uitliep naar een 4-0 zege. Ten Haaf: "Overigens verliezen we terecht, maar 4-0 is zwaar geflatteerd. Ik ben tevreden met het spel en de inzet van mijn ploeg. Na twee slechte wedstrijden hebben we vandaag voetballend een veel beter niveau gehaald."
Heijen besluit zondag de eerste seizoenshelft met de derby tegen Stormvogels'28. Niet alleen Niels Wabeke zal dan ontbreken. Ook René Reijnen ligt er voorlopig uit. Hij brak in de wedstrijd tegen Hegelsom waarschijnlijk zijn sleutelbeen.