Thijn Fransman in actie namens Middelaar.
Thijn Fransman in actie namens Middelaar. Foto: Marieke Brinkman

5F: VCA verrast DWSH'18, Astrantia en HBV delen punten

Voetbal 390 keer gelezen

In de vijfde klasse F vonden zondag slechts twee wedstrijden doorgang. DWSH'18 verspeelde drie dure punten (2-3) op eigen veld tegen VCA. Astrantia morste na vijf overwinningen op rij weer eens punten. Thuis tegen HBV werd het 1-1.

DWSH'18 en VCA maakten er een aantrekkelijke pot van in Sint Hubert. Siem Lubach opende de score voor de fusieclub, maar nog voor rust leidde de ploeg uit Sint Agatha met 1-2 door twee doelpunten van Tycho Schimmel. Direct na de thee maakte Joep Theunissen VCA's derde en leek de wedstrijd beslist. Rody van Abel maakte tien minuten voor tijd echter 2-3 en daarna bestormde de thuisploeg het doel van VCA. Doelman Dennis ter Veen hield zijn doel echter schoon. "Onze overwinning was niet onverdiend, al was het in het laatste kwartier alleen standhouden", erkende VCA-trainer Mark van Wijk.

Gelijkspel in Middelaar
Astrantia begon vol vertrouwen aan het duel met HBV en had in de eerste helft ook de overhand. De thuisploeg leek als eerste te kunnen juichen, maar een rake kopbal van Hans Kroon uit een voorzet van Thijn Fransman werd afgekeurd wegens buitenspel. Fransman was vlak voor rust wel trefzeker door een vrije trap van ruim 20 meter hard in de kruising te schieten; 1-0. Na de thee was HBV een stuk beter en kwam het via Teun Cuppen ook op 1-1. Robert van Mierlo (HBV): "Het was een slechte wedstrijd op een super slecht veld. Een gelijkspel was denk ik dan ook terecht. Complimenten voor de werklust van onze spelers."