De Scheepswerf in Grave ging in 2012 failliet. (foto: Annelies Graafsma)
De Scheepswerf in Grave ging in 2012 failliet. (foto: Annelies Graafsma)
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in februari 2019?

Algemeen 361 keer gelezen

GRAVE | De rechtbank deed in februari uitspraak in de zaak 'Scheepswerf tegen Gemeente Grave'. Viel de uitspraak in 2016 gunstig uit voor de gemeente, in het hoger beroep is dat vonnis vernietigd. Het hof verklaarde dat de gemeente onrechtmatig handelde. Grave is dus verantwoordelijk voor het faillissement. De schade voor de Graafse belastingbetaler kan in de miljoenen lopen. Robert van Kessel, voormalig eigenaar van Scheepswerf Grave: "Ik ben blij met de erkenning. Er is teveel ellende gebeurd. Alles is kapot gemaakt buiten mijn schuld." Op de plek van werf komen waarschijnlijk woningen.

MOOK | Treinen die niet eens meer stoppen, overvolle coupés en zelfs uitvallende ritten. Onder het mom 'je kunt nog beter gaan fietsen' maakten de Jonge Socialisten uit Limburg met PvdA-kopstuk Lodewijk Asscher vanuit Venray zondag 17 februari een protesttocht naar Nijmegen. Op de fiets! "Dit is een hele goede actie. Op een ludieke manier wordt een serieuze zaak aan de kaak gesteld. Er moeten direct extra bussen ingezet worden", sprak het Kamerlid.

WANROIJ | Een 33-jarige man, die zijn tienjarige zoon bijna doodreed op een weg in Wanroij, werd begin februari door veroordeeld tot een poging tot doodslag op en mishandeling van zijn zoon. Hij kreeg een celstraf van drie jaar en een rijontzegging van vier jaar opgelegd. De man had de jongen daarvoor geslagen en gedwongen bij hem in de auto te stappen. Vervolgens reed hij op een paal en boom. De jongen overleefde het ongeluk net.

Gevangenisstraf voor man die zichzelf en zijn zoontje wilde doodrijden. (foto: SK-Media)
Lodewijk Asscher in gesprek met jonge actievoerders. (foto: Jos Gröniger)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant