Eind maart werd de nieuwbouw van Nutricia feestelijk geopend. (foto: Jos Gröniger)
Eind maart werd de nieuwbouw van Nutricia feestelijk geopend. (foto: Jos Gröniger)
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in maart 2019?

Algemeen 271 keer gelezen

HAPS | Na ruim drie jaar bouwen en testen was het maandag 25 maart dan eindelijk zover: de nieuwe fabriek voor babymelkpoeder van Nutricia opende de deuren op bedrijventerrein Laarakker in Haps. Reden genoeg voor een feestelijke bijeenkomst. De nieuwe fabriek kostte zo'n 240 miljoen euro. Er wordt melkpoeder gemaakt voor baby's in meer dan tachtig landen. Danone koos voor Haps als locatie om de specifieke kennis van het huidige personeel te kunnen vasthouden.

BOXMEER | Tijdens de gemeenteraad van 28 maart in Boxmeer werd uitgebreid gesproken over Hansa, het oncologisch ziekenhuis waar nimmer een steen voor is gelegd. Acht personen werden eerder in het gemeentehuis van Boxmeer door een Enquêtecommissie onder ede verhoord. Conclusie: alles ging mis en de raad werd slecht geïnformeerd en betrokken bij het proces. Politieke slachtoffers bleven uit. "De inwoners van de gemeente Boxmeer zijn de grote verliezers, zij verliezen het vertrouwen in de politiek", aldus VVD-fractieleider Judith Logtens.

MAASHEGGEN | Tijdens een officiële viering op 7 maart werd het glas op geheven op de toekenning door de UNESCO van het Maasheggengebied tot biosfeergebied. De Maasheggen zijn het enige gebied in Nederland met die wereldwijde erkenning. Met deze toekenning hopen Boxmeer en Cuijk ook meer toeristen te trekken naar het gebied. De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar noemde de benoeming van UNESCO 'een bekroning op de Maasheggen'.

Impressie van hoe Hansa Oncology Clinics had moeten worden.
Maasheggengebied. (foto: Nederlands Cultuurlandschap)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant