Een nagenoeg lege zaal bij een 'Wat neem ik mee?'-bijeenkomst in Vortum-Mullem.
Een nagenoeg lege zaal bij een 'Wat neem ik mee?'-bijeenkomst in Vortum-Mullem. Foto: Martijn Schwillens
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in mei 2019?

Algemeen 367 keer gelezen

CUIJK | Met ingang van 1 mei beschikt het Land van Cuijk uit een nieuwe dierenambulancedienst: Dierenambulance Land van Cuijk is een initiatief van Saskia Mundi en Rachel Zandvliet. "Wij zijn in principe 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar", vertelt het duo, dat dit op vrijwillige basis doet. "De thuissituatie is er inmiddels aan gewend. Als we een melding binnenkrijgen op het moment dat we de kinderen net van school hebben gehaald, dan nemen we ze gewoon mee." Saskia en Rachel zijn ook genomineerd voor de titel 'Brabander van het Jaar'.

SINT ANTHONIS | Vrijwilligers van MFC Oelbroeck in Sint Anthonis legden begin mei per direct hun taken neer. Ze zijn boos omdat het bestuur op last van het gemeentebestuur werd overgenomen door bureau Drijver en Partners. "De gemeente is op dit gebied bezig heel veel gemeenschapszin te vernietigen. Daar wil ik niet aan meewerken", aldus een vrijwilliger. Inmiddels hebben de plannen voor een verbouwing groen licht gekregen van de provincie.

LAND VAN CUIJK | Burgemeesters en wethouders van Boxmeer, Sint Anthonis en Cuijk, die per 1 januari 2022 één gemeente gaan vormen, maakten in de maand mei een tour langs alle kerkdorpen om te peilen wat dorpsbewoners belangrijk zouden vinden 'om mee te nemen naar onze nieuwe gemeente'. "De inbreng van bewoners is zeer waardevol", zei de Cuijkse wethouder Maarten Jilisen. Het initiatief mislukte echter, want de bijeenkomst trok nauwelijks mensen. In Stevensbeek kwam zelfs maar één persoon opdagen.

Saskia Mundi en Rachel Zandvliet runnen op vrijwillige basis de Dierenambulance.
Vrijwilligers van MFC Oelbroeck in Sint Anthonis legden begin mei per direct hun taken neer
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant