Leerlingen van 't Startblok begonnen symbolisch met de aanleg van de fietsbrug.
Leerlingen van 't Startblok begonnen symbolisch met de aanleg van de fietsbrug.
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in juni 2019?

Algemeen 268 keer gelezen

LANGENBOOM | Langenboom liep maandag 3 juni massaal uit voor de presentatie van drie verschillende plannen die het dorpshart een nieuw karakter moeten geven. De kerk zal worden ingericht als multifunctionele accommodatie, De Wis moet verhuizen naar het sportpark, terwijl op de huidige plek van de sporthal seniorenwoningen kunnen verrijzen. "De laatste grote investering in Langenboom is van veertig jaar geleden, dus het wordt onderhand wel een keertje tijd", aldus Ivonne van der Horst. De realisatie van een nieuw dorpshart is de wens van de bewoners, die met honderden aanwezig waren bij de presentatie.

KATWIJK/MOOK | Tientallen leerlingen van basisschool 't Startblok in Cuijk verrichten 19 juni op symbolische wijze de starthandeling van de aanleg van de fietsbrug, die vanaf september 2020 Mook en Katwijk, als onderdeel van de snelfietsroute Cuijk-Nijmegen, met elkaar gaat verbinden. "Deze brug vormt niet alleen letterlijk een verbinding, maar verbindt ook twee bevolkingsgroepen die tot nu toe elkaar niet kenden", aldus de Mookse wethouder Geertjan Wienhoven.

GRAVE | Eind juni werd een 57-jarige Gravenaar opgepakt voor een reeks autobranden: twaalf sinds 2014. De laatste vond plaats op 28 mei. Buurtbewoners hadden al het vermoeden dat de man, die lokaal bekend staat als 'een wat vreemde man' en 'alcoholist', achter de autobranden zat. Zijn naam is ook meermaals door tipgevers doorgegeven aan de politie. De rechtszaak tegen de man loopt nog.

In Grave zijn sinds 2014 twaalf auto's uitgebrand. (foto: SK-Media)
Artist impression of nieuwe dorpshart Langenboom. (foto: Langenboom Verandert)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant