Een man uit Beers reed 23 september bewust op een vrachtauto in. (foto: SK-Media)
Een man uit Beers reed 23 september bewust op een vrachtauto in. (foto: SK-Media) Foto: SK-Media.nl
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in september 2019?

Algemeen 399 keer gelezen

ESCHAREN/BEERS | Joop V. pleegde 23 september zelfmoord door doelbewust in te rijden op een vrachtauto op de N321 bij Escharen. De Beersenaar werd ervan verdacht dat hij enkele dagen eerder in Roemenië een meisje zou hebben gekidnapt, misbruikt en vervolgens hebben vermoord. Toen haar lichaam werd gevonden, volgde een klopjacht op V., die vervolgens zelfmoord pleegde.

BOXMEER | Sjaphanto Guntlisbergen overleed 11 september. Sjap was een bekend gezicht binnen het Boxmeerse en geliefd bij velen. Het 53-jarige clubicoon van Olympia'18 overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Guntlisbergen was voorheen eigenaar van het Boxmeers Tapijthuis en genoot bekendheid in Boxmeer vanwege zijn verdiensten op het gebied van ondernemerschap, culturele activiteiten en, zijn grote passie, voetbal.
Eerder in 2019, op 30 juni, overleed Leo Schoots op 73-jarige leeftijd. Schoots (oud-Kamerlid) was van 2000 tot en met 2010 burgemeester van Cuijk.

BOXMEER | Het Schilderspad in Boxmeer wordt afgesloten voor alle fietsers en voetgangers. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar een beter alternatief voor het omleggen van de fietsroute via de Rembrandt van Rijnstraat en Oranjestraat. Dat was de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering op 26 september. De coalitiepartijen CDA, LOF en VDB/LO stemden in met een door henzelf ingediend amendement. De voltallige oppositie (SP, PK en VVD) was tegen de plannen. Ondertunneling van de weg is uit financieel oogpunt geen optie.

De oversteekplaats bij het Schilderspad in Boxmeer is afgesloten.
Sjaphanto Guntlisbergen overleed in september. (foto: Diana Derks)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant