De N264 voert dwars door de dorpskern van Sint Hubert. (foto: Bas van Haren)
De N264 voert dwars door de dorpskern van Sint Hubert. (foto: Bas van Haren) Foto: Bas van Haren
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in oktober 2019?

Algemeen 390 keer gelezen

BOXMEER | Uitgeverij Talvi nam per 1 oktober de huis-aan-huiskranten Boxmeers Weekblad, Cuijks Weekblad, Graafsche Courant en Koerier Mill over. Sindsdien kent nieuwsblad De Maas Driehoek zowel een editie 'Boxmeers Weekblad' als 'Cuijks Weekblad'. in Gennep en Mook gaat de krant vanaf 1 januari 2020 De Maas & Niersbode heten. Erhard Soeterbroek, directeur Uitgeverij Talvi, verduidelijkt: "Dankzij deze overname gaan wij met heel veel vertrouwen de toekomst in."

LAND VAN CUIJK | De drie gemeenteraden van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis stemden eind oktober in overgrote meerderheid in met de vorming van één gemeente Land van Cuijk. Met het besluit van maandag geven de drie raden groen licht aan de verdere uitwerking van een gemeentelijke herindeling. "We hebben een krachtige economie die ons met elkaar verbindt. Door samen te gaan, hebben we straks ook een sterkere stem in Den Bosch", aldus Mike van Diemen van GroenLinks Cuijk. De nieuwe gemeentenaam werd via een stemming gekozen door de bewoners.

SINT HUBERT | De N264 door Sint Hubert moet een dorpser karakter krijgen. De provinciale weg, die dwars door het dorp loopt, krijgt een upgrade met meer veilige oversteken, snelheidsremmende maatregelen, de scheiding van stoep en fietspad en een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. "De ervaren verkeershinder moet omlaag en de veiligheid omhoog", aldus Bart van Genugten van de provincie tijdens een drukbezochte presentatie van de plannen in De Jachthoorn in oktober.

Uitgeverij Talvi BV nam 1 oktober meerdere huis-aan-huiskranten over.
De nieuwe fusiegemeente gaat Land van Cuijk heten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant