De politie onderzocht een sterfgeval in een woning in Nieuw-Bergen. (foto: SK-Media)
De politie onderzocht een sterfgeval in een woning in Nieuw-Bergen. (foto: SK-Media) Foto: SK-Media
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in december 2019?

Algemeen 412 keer gelezen

MILL | Het had 'zomaar' een historische avond kunnen worden voor gemeente Mill en Sint Hubert. Maar de gemeenteraad kwam er donderdag 12 december niet toe vast te stellen of de gemeente zelfstandig verder gaat of niet. Eerst komt er een raadpleging van de inwoners. Deze gang naar de stembus is op 23 januari 2020. Als de opkomst dan 40% of meer is en de meerderheid stemt vóór aansluiting bij de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk dan willen alle raadsleden daar voor gaan.

BERGEN | In een woning op de Roefsstraat in Nieuw-Bergen verrichte de politie eind november en begin december dagenlang onderzoek na de vondst van een dode man. Dit betrof de 58-jarige bewoner. De politie gaat uit van een misdrijf. Meerdere scenario's worden mogelijk geacht en onderzocht. Meerdere rechercheurs onderzoeken de zaak. Er is sindsdien de afronding van het onderzoek in de woning nog niemand aangehouden.

SINT ANTHONIS | Het afgelopen half jaar liep een integriteitsonderzoek naar wethouder Wouter Bollen van de gemeente Sint Anthonis. Onafhankelijk onderzoeksbureau (Necker van Naem) concludeerde, samen met de gemeenteraad, dat de VVD-politicus (50) geen blaam treft. Toch hakten de afgelopen maanden er flink in. "Zeker voor mijn gezin is de afgelopen periode erg zwaar geweest", aldus Bollen begin december in een exclusief interview met deze krant. Iedereen die ik tijdens het onderzoek heb gesproken, snapt er niets van dat het überhaupt tot een integriteitsonderzoek is gekomen."

De raad van Mill koos 12 december voor een referendum. (foto: SK-Media)
In Sint Anthonis liep een integriteitsonderzoek naar wethouder Wouter Bollen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant