JVC Cuijk-trainer Dennis Straatman: 'Ik merk eerlijk gezegd geen verschil met vroeger.'
JVC Cuijk-trainer Dennis Straatman: 'Ik merk eerlijk gezegd geen verschil met vroeger.' Foto: Gerno de Haas

'De spelersgroep van JVC Cuijk is ambitieus en wil zichzelf continu verbeteren'

Voetbal 504 keer gelezen

CUIJK | Dennis Straatman heeft zijn contract bij JVC Cuijk met één seizoen verlengd. De Cuijkse club is tevreden over de prestaties van Straatman, die met het vaandelteam van JVC ongeslagen koploper is in de vierde klasse. "Het gaat in de media heel vaak over de drie jongens die zijn overgekomen uit de derde divisie, maar afgelopen zomer zijn zeven jongens uit de U19 doorgestroomd die een duidelijke meerwaarde voor dit team zijn gebleken", aldus de 30-jarige oefenmeester.

Het kan verkeren. Decennialang was JVC een voetbalbolwerk dat tot ver buiten de regio bekendheid genoot. De jeugdopleiding behoort nog steeds tot de top van de provincie, maar qua seniorenvoetbal ligt de Cuijkse vereniging op haar gat. Slechts drie herenteams, een gecombineerd vrouwenelftal plus wat veteranen. Lichtpuntje is het eerste elftal, dat ongeslagen aan kop gaat in de vierde klasse A. "Ik merk eerlijk gezegd geen verschil met vroeger", vertelt Straatman. "Veel supporters die vorig jaar op zondag naar JVC gingen, komen nu op zaterdag. Ook de faciliteiten zijn hetzelfde gebleven. Alleen de media-aandacht is minder geworden. Het bestuur heeft ook aangegeven me niet druk te maken over wat er in het verleden is gebeurd, maar me puur te richten op de doorontwikkeling van dit elftal."
JVC Cuijk 1 zet daarnaast in op communicatie naar buiten. "Zo hebben we een eigen Facebook-pagina waarop we zoveel mogelijk delen, maar bijvoorbeeld ook sponsors of onze 'Harde Kern' (groepje kinderen die elke thuiswedstrijd aanwezig zijn, red.) in de schijnwerpers willen zetten."

Ambitieuze groep
De resultaten zijn tot nu toe uitstekend, al had niemand verwacht dat JVC zich ook niet zou opwerpen als voornaamste titelkandidaat in deze klasse. "We hebben de tweede seizoenshelft van vorig jaar gebruikt om door te selecteren. De grootste uitdaging zat hem aanvankelijk in de aantallen. We zaten wat krap in de spelers en dat zorgde afgelopen zomer nog voor wat kopzorgen. Gelukkig kregen we er drie jongens van Achilles'29 bij en de jongens die vanuit de jeugd erbij zijn gekomen, hebben aangetoond het niveau aan te kunnen." En dus leidt JVC met 31 punten uit elf duels de dans in klasse 4A. "Ik snap heel goed dat het voor sommige spelers soms lastig is om zich op te laden voor een bepaalde wedstrijd, want sommige wedstrijden winnen we zelfs op halve kracht. Maar de groep is ook ambitieus. We zijn constant bezig om onszelf te verbeteren. We trainen behoorlijk zwaar. Mede omdat we na de promotie naar de derde klasse er meteen willen staan. De ambitie is om uiteindelijk naar de tweede klasse te kunnen en het liefst zo snel mogelijk. Twee promoties op rij zijn echter geen must, maar het is wel belangrijk dat we meteen ons mannetje staan als we promoveren", verduidelijkt Straatman. "Het is jammer dat we in de beker tegen DTS'33 (2-5 verlies) niet konden verrassen, mede door fysieke ongemakken. Onder andere onze keeper ligt er voor langere tijd uit."
Voor de tweede seizoenshelft werkt Straatman met 'kortere doelstellingen'. "Zoals bepaalde periodes ongeslagen doorkomen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het kampioenschap. Daar gaan we voor!", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant