Peter de Koning trad af als burgemeester van Gennep. (foto: Gemeente Gennep)
Peter de Koning trad af als burgemeester van Gennep. (foto: Gemeente Gennep)
JAAROVERZICHT

Wat gebeurde er in juli 2019?

Algemeen 274 keer gelezen

BEUGEN | Bij een tweetal bedrijfspanden aan de Boxmeerseweg in Beugen brak eind juli een grote brand uit. Meerdere brandweerkorpsen rukten uit om de brand onder controle te krijgen. Er zijn geen gewonden gevallen. In één van de bedrijfspanden was een bloembollenbedrijf gevestigd, in het andere pand bevond zich Fun Pro, een bedrijf voor attractieverhuur. Omwonenden hoorden meerdere explosies, mogelijk van gasflessen die in het pand stonden.

MOOK | Onder ruime belangstelling van omwonenden is werd woensdag 3 juli de nieuwe muur op de Maaskade in Mook geopend. Wethouder Geertjan Wienhoven en waterschapsbestuurder Jos Teeuwen doopten de nieuwe muur, die dient als waterkering bij hoogwater, met een fles champagne. "De nieuwe muur is iets om trots op te zijn. De muur past prima in de omgeving, maar nog belangrijker is dat de muur bij hoogwater zijn werk doet", aldus Wienhoven. Het project bestaat uit twee groene keringen van in totaal 855 meter, een betonnen keermuur van in totaal 970 meter, twee te saneren openingen in de waterkering en één verhoogde coupure.

GENNEP | Aan het eind van de raadsvergadering van 1 juli kondigde burgemeester Peter de Koning zijn vertrek bij de gemeente Gennep aan. Met ingang van 3 september legde hij zijn taken binnen de gemeente neer. De Koning concludeerde 'dat het niet meer haalbaar is de door de wethouders ervaren verstoorde relatie binnen het college te herstellen'. Willibrord van Beek is sinds 14 oktober waarnemend burgemeester van het Niersstadje.

Een grote brand in Beugen legden twee bedrijfspanden volledig in de as. (foto: SK-Media)
Geertjan Wienhoven en Jos Teeuwen doopten de nieuwe muur. (foto: Ger Peeters)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant