Concert Claudia en Manito op zondag 12 januari op muziekpodium Mariakapel.
Concert Claudia en Manito op zondag 12 januari op muziekpodium Mariakapel.

Concert Claudia en Manito in Mariakapel: Melancholie op flamencogitaar en harp

Kunst en cultuur 217 keer gelezen

HOLTHEES | Ondergedompeld worden in de melancholie van samba's en ritmische tango's uit Venezuela en Paraguay. Zondag 12 januari begint het nieuwe concertseizoen in de Mariakapel in Holthees met een concert van Claudia en Manito, die de Paraguayaanse harp combineren met de flamencogitaar.

Zij hebben eerder op ons podium gestaan met als reactie een zéér enthousiast publiek. Claudia heeft haar wortels in de Zuid-Amerikaanse muziek en is opgegroeid in een milieu van muzikanten. Zij bezit een zwoel stemgeluid en begeleidt zich zelf op de harp en de gitaar. Met haar spel en sensuele stem pakt zij het publiek met haar Spaanstalige songs geraffineerd in. Manito groeide op in het gipsy-milieu en leerde als "natural" de flamencomuziek. Hij speelt flamenco- en zigeunertraditionals en eigen composities. De combinatie zang, flamencogitaar en Paraguayaanse harp treft het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. De gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties van de gipsygitarist Manito maken de zang en het spel van Claudia tot een meeslepende melancholie. Als luisteraar dein je weg op het ritme en de zwoele composities.
Het concert begint zondag 12 januari om 15.30 uur in de Mariakapel in Holthees. Kaarten à 12,50 euro zijn vooraf te bestellen via www.mariakapel.nl of tel. 0478-636948 of 06-16170433. Aanvullende informatie over de artiesten via www.claudiaymanito.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant