Robby van  Raaij en Wil Beijer sluiten het jaar af bij Kliksport
Robby van Raaij en Wil Beijer sluiten het jaar af bij Kliksport Foto: Peter Kuijpers
+video

Afspraak is afspraak met Wil Beijer en Rob van Raaij

Voetbal 2.324 keer gelezen

VIANEN – ARNHEM – Uitgesproken op de laatste dag van het jaar werd een eerder gemaakte afspraak met de twee heren ingelost. Op 27 oktober, na afloop van Vianen Vooruit – Olympia'18, werden de video gesprekken abrupt naar de prullenbak verwezen. Een kapotte SD kaart vergalde alsnog een mooie middag. Dinsdag tussen het al knallende vuurwerk en de geur van oliebollen door werd: 'Dit doen we over' zoals dat hoort volledig ingelost.

De redactie moest voor het gesprek met Wil Beijer wel buiten de beschermde comfortzone naar de grote stad. In een leuk café op het Velperplein in Arnhem, dat we samen met de Ketelstraat en Steenstraat nog kenden van het Monopolyspel, lag de afspraak. Beijer kwam heerlijk te voet naar ons toe gewandeld. Ondanks dat de tosti koud was kreeg de cappuccino een ruime voldoende. De camera's snorden het gesprek liep als een speer. Beijer wist onder anderen te melden dat hij vijf jaar geleden ook al in beeld was bij Olympia'18. Niet goed genoeg? "Nee, ik maakte een andere keuze."

Familie
Twee uur later, inmiddels afgezakt naar het veilige Vianen in Brabant bij de familie Van Raaij. De geur van oliebollen kondigde de komst van het 2020 ruim aan. De hele familie is aanwezig en het gesprek gaat over voetbal met name Vianen Vooruit. Een ding is deze redactie wel duidelijk geworden. Dit is het afscheidsjaar van Robby van Raaij. Zelf zegt-ie er nog niet uit te zijn, wij als redactie wel. Sterker nog Mister Vianen Vooruit dagdroomde al hoe zijn afscheidswedstrijd eruit moet zien: "Weet je wie ik zeker dan uitnodig mocht het zover komen, dat is Randy Hofmeijer uit Uden. Dat is echt een gouwe gast waar ik jaren mee gespeeld heb. Maar ik moet nog met mezelf in gesprek. Ik wil geen Rintje Ritsma of Sven Kramer worden en mijn zoontje van zes verdient ook aandacht. Je moet stoppen op een leeftijd als ze je nog herinneren als voetballer." Nog een bakkie en een oliebol we gaan draaien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant