Diefstal bij de kerststal leidt tot verbroedering gildes.
Diefstal bij de kerststal leidt tot verbroedering gildes.

Diefstal bij kerststal Sint Anthonis leidt tot verbroedering onder gildes

Opmerkelijk 939 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De recente diefstal van de giften uit een collecteton van het Sint Antoniusgilde bij de kerststal in Sint Anthonis heeft tot een bijzondere actie geleid. Diverse gildebroeders en -zusters uit de Kring Land van Cuijk overhandigden donderdag een mooie bijdrage aan het gilde. Eerder gaf een lokale ondernemer al een gift.

Het Sint Antoniusgilde, dat elk jaar de kerststal op de Brink in Sint Anthonis plaatst en onderhoudt, heeft in de periode na kerst vele steunbetuigingen mogen ontvangen. "De verrassing werd echter nog groter", aldus Arno Rombouts, deken-schrijver van het Sint Antoniusgilde. "Het gilde ontving een telefoontje waarin we gevraagd werden om op 2 januari 2020 om 20.20 uur aanwezig te zijn bij de kerststal op de Brink. Daar troffen we verschillende gildebroeders en zusters in officieel gildetenue aan. Zij vertegenwoordigden diverse gilden uit de Kring Land van Cuijk. Ze waren net als ons geraakt door de laffe diefstal en wilden ons een hart onder de riem steken met een mooie bijdrage."
Vice-voorzitter Cor Bonants van de Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk gaf een korte toespraak en overhandigde de gift aan deken-schatbewaarder Noud van Lankveld van het gilde. Rombouts: "Dit laat zien dat schuttersgilden meer zijn dan alleen maar vendelen, trommelen, schieten en gezellig een pilsje drinken. De gildes dragen de idealen van solidariteit, dienstbaarheid en broederschap hoog in het vaandel en proberen dat met veel activiteiten uit te dragen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant