FAST verloor kansloos van VC Sneek.

FAST verliest 'slechtste duel van het seizoen' tegen Sneek

Sport 158 keer gelezen

GENNEP | Heeft FAST voor zichzelf de lat te hoog gelegd, had tegenstander VC Sneek lering getrokken uit de eerste ontmoeting dit seizoen of had de eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis een collectieve offday? Het waren de vragen die rezen bij de gemiddelde toeschouwer van het ongelijke duel tussen FAST en VC Sneek. De Friezinnen haalden in Gennep met 0-3 (18-25, 15-25 en 19-25) hun gram voor de in oktober in Sneek geleden 2-3 nederlaag.

Voor de goed gevulde tribunes in sporthal Pica Mare werd snel duidelijk dat FAST een moeizame strijd vocht. VC Sneek zette de thuisploeg snel onder druk. Het lukte de speelsters van trainer Harmen Bijsterbosch sporadisch een gat te vinden het Sneker blok, slaagde het er wel in, dan werd de bal in het achterveld opgevangen. FAST knokte zich terug en verkleinde een 8-14 achterstand geleidelijk naar 12-15. Een nieuwe Friese tempoversnelling was de thuisclub te machtig. Met 18-25 werd FAST op 0-1 gezet.
Toen VC Sneek in de tweede set opnieuw de tegenaanvallen pareerde raakte FAST zichtbaar ontmoedigd. Met 15-25 keek de samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis tegen een 0-2 achterstand aan.
Even leek het erop dat in derde set de alom bekende veerkracht FAST weer in de wedstrijd zou brengen. De thuisploeg knokte zich naar een 10-7 voorsprong. Nadat de gasten op 11-11 kwamen was FAST een geslagen ploeg. Hoezeer het ook zocht naar openingen, Sneek wenste geen set af te staan. Met 19-25 voltrok de nummer acht het vonnis in drie sets, en liet FAST in Gennep met de nodige vragen achter.

'Niets lukte'
"Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen", oordeelde trainer Harmen Bijsterbosch, die de bezoeksters uit Sneek vrijer vond spelen. "Zij waren zeker sterker dan in de eerste ontmoeting. Aan onze kant lukte vandaag niets, en dat knaagde aan de ploeg."
FAST heeft een week om zich te herstellen. Zondag wacht in Sint Anthonis de thuiswedstrijd tegen Eurosped. De ploeg uit Vroomshoop liet zich zondag verrassen tegen Peelpush uit Meijel maar kwam met de schrik vrij. Na de 2-3 overwinning deelt Eurosped de koppositie met regerend kampioen Sliedrecht Sport. Het thuisduel in de Activiahal begint om 15.30 uur.