Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Moeder en dochter genieten van verhalen in bibliotheek Boxmeer.
Moeder en dochter genieten van verhalen in bibliotheek Boxmeer. (Foto: BiblioPlus)

Nationale Voorleesdagen: 'Gemopper' in de regionale bibliotheken

  •   188 keer gelezen

LAND VAN CUIJK/GENNEP | Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17ste keer De Nationale Voorleesdagen plaats. De dagen in het jaar waarop er extra aandacht is voor de meest mooie prentenboeken. Deze keer staat het prentenboek 'Moppereend' centraal, dit is het prentenboek van het jaar.

Ook in de bibliotheken van BiblioPlus staan de leukste prentenboeken klaar en kan er genoten worden van voorleesfeestjes en voorleesmomenten.

Voorleesfeest van Moppereend
Op zaterdag 1 februari kunnen kinderen van 2 t/m 6 jaar naar een voorleesfeestje in Boxmeer, Gennep of Cuijk. We vieren samen dat voorlezen een feest is. Maar of Moppereend daar zin in heeft is de vraag. We lezen voor met gebaren. Leer de gebaren voor Moppereend, hond, varken, haan, konijn, schildpad en geit. Naast voorlezen met gebaren is er ook tijd om spelletjes te doen, te dansen en een traktatie. Allemaal ingrediënten die bij een feestje horen. In de bibliotheek van Sint Anthonis, Mill en Haps wordt 'Moppereend' ook voorgelezen. Kom gezellig samen luisteren naar de avonturen van deze bijzondere eend. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot.
Een lidmaatschap bij BiblioPlus voor kinderen is gratis. Kijk voor alle data, informatie en gratis aanmelden op de website biblioplus.nl

Meer berichten