Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
'Oeffelt loopt uit' beleeft een tweede editie op zondag 19 januari.
'Oeffelt loopt uit' beleeft een tweede editie op zondag 19 januari. (Foto: Nagy-Bagoly Arpad)

Meedenken over 'droomdorp' Oeffelt tijdens gezellige infomiddag

  •   216 keer gelezen

OEFFELT | Altijd al met een tijdmachine op reis gewild? Op zondagmiddag 19 januari kan het. De Bibliotheek organiseert samen met de dorpsraad en bevlogen vrijwilligers voor de tweede keer een informatieve en gezellige middag in Oeffelt, dit keer rondom het thema 'Bouw je droomdorp'.

Stap in de tijdmachine en 'bouw' mee aan het toekomstige droomdorp Oeffelt. Met workshops, lezingen en activiteiten voor alle leeftijden! Omdat het toekomstige Oeffelt van iedereen is. Van 13.00 tot 17.00 uur word je in De Kleppenburg (gratis!) geïnformeerd, vermaakt en in de watten gelegd. Dus grijp nú je kans om mee te denken over de toekomst.

Oeffelt droomt...
Net als bij de eerste editie van 'Oeffelt loopt uit' is er voor het publiek weer een mooi en gevarieerd programma van lezingen, workshops en informatiemarkt. Dit keer is het programma echter voor alle leeftijden en staat er een ander thema centraal, namelijk: 'Bouw je droomdorp'. Dit thema komt voort uit de actuele discussie over krimp, waarbij de nadruk vaak ligt op leegloop en het verdwijnen van voorzieningen. Dat beeld is onvolledig. Er verhuizen namelijk ook nog steeds mensen náár krimpgebieden, vanwege de betaalbaarheid van de huizen en de kwaliteit van de leefomgeving. In de ogen van de organisatoren van deze middag biedt krimp juist kansen. Zo ook voor Oeffelt, samen bouwen we aan ons droomdorp! Bureau de Hamvraag stapt met alle bezoekers in een tijdreismachine en zet iedereen in de 'droomstand'. Alle bezoekers gaan met elkaar op reis naar het Oeffelt van de toekomst om ideeën uit te wisselen over waarvan hij of zij droomt voor de toekomst.

Kansen voor kleine kernen
En het blijft niet slechts bij dromen. Zo presenteert Korrie Melis van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen uiteenlopende voorbeelden van initiatieven van andere kleine kernen – denk bijvoorbeeld aan een kerk die is omgebouwd tot dorpshuiskamer – en deelt de dorpsraad uit Langenboom kennis en ervaring over hun innovatieve projecten. Ook zal de dorpsraad Oeffelt een toelichting geven op hun rol en met welke zaken zij zich momenteel bezig houden. Je krijgt ook alles te horen over de projecten die ruimte bieden aan de Maas, en architect Marco Rose gaat in op twee coöperatieve woonprojecten in Oeffelt. Verder zal de KBO/SWOGB een update geven over het lopende project Wonen zorg en welzijn voor ouderen. Op de informatiemarkt is er ruimte om vragen te stellen.
Daarnaast is er live muziek, wordt een film getoond en is er een gratis loterij met prachtige prijzen en foto-expositie. De toegang is gratis.

Meer berichten