Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Een maquette van Hof Lindebeek, waar de woongebouwen van de Woongemeenschap deel van gaan uitmaken.
Een maquette van Hof Lindebeek, waar de woongebouwen van de Woongemeenschap deel van gaan uitmaken. (Foto: Martijn Schwillens)

Woongemeenschap binnentuin in Stevensbeek in ontwikkeling

  •   483 keer gelezen

STEVENSBEEK | Na een drukbezochte informatieavond in november vorig jaar in gemeenschapshuis 't Stekske in Stevensbeek is de ontwikkeling om op het terrein van Hof Lindebeek (voorheen Stevenshof) in Stevensbeek in positieve zin verder gegaan.

Het bestemmingsplan is definitief gewijzigd, zodat de bouw van de woningen voor de woongemeenschap gerealiseerd kan worden. Het plan is dat achter het langwerpige lage hoofdgebouw drie woongebouwen komen staan in een U-vorm. Daarmee ontstaat een grote binnentuin voor de bewoners van de gemeenschap, waar bezoekers welkom zijn. Er zijn woningen en appartementen in verschillende groottes voor gezinnen, stellen en voor alleenstaanden van alle leeftijden. Het hoofdgebouw uit 1910 was tot 1934 een modelboerderij. Daarna werd het een klooster voor de zusters van Bethanië. De laatste jaren was er een groepsaccomodatie in gevestigd.
De ambitie van de initiatiefnemers is om een zorgzame gemeenschap te creëren voor de bewoners en voor de aarde. Tot nu toe zijn er zo'n vijftien serieuze belangstellenden voor een woning. Op zaterdag 8 februari is een ontmoetingsdag om elkaar beter te leren kennen. in gemeenschapshuis 't Stekske in Stevensbeek. Aanmelden via secretaris@binnentuin-hoflindebeek.nl. Aanvullende informatie via www.binnentuin-hoflindebeek.nl

Meer berichten