Teamleider Mariëtte Jans-Beken van Optisport met Zed de Haai bij Pica Mare in Gennep.
Teamleider Mariëtte Jans-Beken van Optisport met Zed de Haai bij Pica Mare in Gennep. Foto: Martijn Schwillens

Zwemmen leren bij Optisport Pica Mare: op eigen niveau, met veel aandacht voor het kind

Algemeen 984 keer gelezen

GENNEP | Optisport Pica Mare in Gennep biedt Zed & Sop Zwemlessen: Altijd op eigen niveau, en veel aandacht voor het kind. En wie zijn of haar kind vóór 31 januari inschrijft, betaalt geen inschrijfkosten. "Ieder kind is anders en heeft een andere aanpak nodig. Daar houden wij dus rekening mee", vertelt teamleider Mariëtte Jans-Beken.

Bij Pica Mare krijgen kinderen altijd eerst een adviesles. "Om te bekijken welke zwemgroep het beste bij het kind past. Wij vinden het belangrijk dat een kind zolang mogelijk in hetzelfde groepje en bij dezelfde leraar zit. Het kind raakt daardoor vertrouwt met de leraar en de leraar weet dan ook welke aanpak ieder kind nodig heeft. Daarbij brengen we natuurlijk wel differentiatie aan qua lessen, want de één leert nu eenmaal sneller dan de ander", vervolgt Mariëtte.
Bij Pica Mare zijn er vier zwemgroepen: 'Regulier' (9 kinderen), 'Aandacht' (6), Privé (1-op-1) en de Turbogroep. "Dan heb je binnen tien maanden je A-, B- en C-diploma", verduidelijkt ze. In welke zwemgroep je wordt ingedeeld, wordt bepaald tijdens de adviesles."
De Zed & Sop-zwemlessen kennen een beloningssysteem met paspoort en stickers. "Je gaat met Zed (haai) en Sop (zeester) op zoek naar een reuzenrobijn. Je krijgt een sticker voor elke behaalde stap en de uiteindelijke beloning is die robijn, oftewel je C-diploma", aldus Mariëtte.

Aantrekkingskracht
Buiten Gennep heeft Pica Mare ook een regionale aantrekkingskracht. "We zien ook veel kinderen uit Cuijk en Mook naar onze zwemles komen. Dit heeft ook te maken met de hogere eisen die wij stellen aan onze diploma's. Zo raak je tijdens de lessen gewend aan zwemmen in grotere baden, wat de zwemvaardigheid stimuleert. Ouders geven hun kinderen op om veilig te leren zwemmen. Tijdens onze zwemlessen gebruiken we ook een survival parcours om de kinderen voor te bereiden op het vrij zwemmen na het behalen van hun diploma." Ze benadrukt tot slot: "Kwaliteit staat bij ons altijd voorop!"
Meer informatie via Pica Mare, tel. 0485-514848, www.optisport.nl/picamare

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant