Vincent van Riet (staand links) spreekt de chauffeurs tijdens de lunch toe en geeft een update over de rolstoelbus. (foto: Jos Gröniger)
Vincent van Riet (staand links) spreekt de chauffeurs tijdens de lunch toe en geeft een update over de rolstoelbus. (foto: Jos Gröniger)

Elzendaalcollege steekt Vrienden van Norbertus hart onder riem

Algemeen 945 keer gelezen

GENNEP | Stichting Vrienden van Norbertus zit met de handen in het haar sinds de populaire rolstoelbus tijdens een uitstapje naar Oss door brandstichting verloren ging. Langzaam worden de gevolgen zichtbaar, en komen de steunbetuigingen los. Leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep boden de chauffeurs en het stichtingsbestuur een lunch aan.

Door Jos Gröniger

De leerlingen van de derde klas Zorg & Welzijn serveerden dinsdag een geheel zelf bereide lunch. "De lunch is de afsluiting van een project. Zij mochten ook de gasten uitnodigen, en vonden dat Vrienden van Norbertus wel een hartversterkertje konden gebruiken", aldus docente Ellie Bögels. De genodigden lieten zich de courgettesoep, poffertjes spiesjes, minihamburgers, tomatendip met groente goed smaken.

Gedupeerd
De uit 2014 daterende rolstoelbus vervoerde zes dagen per week mensen uit Gennepse verzorgingstehuizen naar allerlei bestemmingen. Tijdens een bezoek aan een afscheidsconcert van Willeke Alberti werd een auto naast de bus in brand gestoken. De vlammen sloegen over en verwoestten het voertuig. De gasten uit Gennep merkten vooralsnog niets van de ramp. In de weken erna wel; voorlopig zijn er minder uitstapjes.
Afgelopen week werd de schade-expertise afgerond. De bus is total loss en de stichting, die ook andere welzijnsvoorzieningen voor senioren verzorgt, moet opzoek naar een nieuw voertuig. "Die gaat ons een ton kosten", weet secretaris Vincent van Riet. De stichting zette reserves opzij voor toekomstige vervanging. De spaarpot is deels gevuld, maar er is een tekort. "We willen door acties middelen inzamelen, maar nu mag er al gedoneerd worden op rekening NL86ABNA0637830660 of NL67RABO12882755", besluit Van Riet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant