FAST verloor.

Pijnlijke nederlaag voor FAST tegen laagvlieger

Sport 181 keer gelezen

APELDOORN | Eredivisionist FAST blijft een ploeg van uitersten. Wist het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis in de dertiende wedstrijd topper Team Eurosped het vuur aan de schenen te leggen, zaterdag worstelde FAST voornamelijk met zichzelf. In Apeldoorn leed het team van trainer Harmen Bijsterbosch een pijnlijke 3-1 nederlaag (25-12, 17-25, 25-23 en 25-11).

Laagvlieger Dros-Alterno profiteerde in de eigen hal uitstekend van de offday aan FAST-zijde. De nummer zes, die ogenschijnlijk prima gedijt in de underdogpositie, schoot uit de startblokken maar strooide zichzelf zand in de ogen. De thuisclub draaide de rollen in een mum van tijd om. FAST liet de 1-6 voorsprong uit de vingers glijden en liep achter de feiten aan. Halverwege de set trainer had Bijsterbosch de beide time outs gebruikt terwijl de wissels geen succes opleverden.
Het spel in de eerste set was illustratief voor de vorm waarin FAST stak. Een opleving zorgde ervoor dat de stand in sets gelijkgetrokken werd. Dros-Alterno putte moed uit het slot van de tweede set waarin de 12-22 achterstand tot 17-25 verkleind werd. Daardoor liep het Limburgs-Brabantse samenwerkingsteam in de vierde set steeds achter de feiten aan. Zwoegend werden achterstanden weggepoetst maar de laatste Apeldoornse tussensprint werd FAST fataal.
Het geloof in een goede afloop smolt als sneeuw voor de zon toen Dros-Alterno snel een kloof sloeg. De Apeldoornse ploeg hield de lijdensweg kort en ging met een duidelijke 25-11 met de drie punten aan de haal.
FAST likt de komende dagen haar wonden. Zondag wacht in Sint Anthonis de thuiswedstrijd tegen Apollo 8 uit het Twentse Borne.