Marcel Fränzel is de nieuwe beschermheer van het St. Antoniusgilde. Hij volgt Marleen Sijbers (rechts) op, die zondag afscheid nam van het gilde.
Marcel Fränzel is de nieuwe beschermheer van het St. Antoniusgilde. Hij volgt Marleen Sijbers (rechts) op, die zondag afscheid nam van het gilde. Foto: St. Antoniusgilde

Marcel Fränzel nieuwe beschermheer St. Antoniusgilde, afscheid Marleen Sijbers

Algemeen 541 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Tijdens de jaarlijkse teerdag, op het feest van de H. Antonius Abt, van het St. Antoniusgilde is zondag afscheid genomen van beschermvrouwe Marleen Sijbers. De nieuwe beschermheer van het gilde, Marcel Fränzel, werd geïnstalleerd.

"Marleen Sijbers was als burgemeester van onze gemeente qualitate qua ook beschermvrouwe van ons gilde en heeft die rol met grote betrokkenheid vervuld. Zij zag haar rol niet als een 'verplicht nummer', maar was actief betrokken bij de activiteiten van het gilde. Een beschermvrouwe die niet alleen veel belangstelling toonde voor het gilde, maar ook voor het wel en wee van haar leden", sprak gildehoofdman Jos Verbeeten. Sijbers, die bij het gilde wordt opgevolgd door de nieuwe burgemeester Marcel Fränzel, kreeg als dank een bronzen beeldje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant