Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Aileen van Tilburg
COLUMN

'Het telraam van Cuijkse Ingrid Kloosterman hapert'

Column 652 keer gelezen

Het zit Cuijk even niet mee. De naamgever van de grote nieuwe gemeente in onze regio krijgt links en rechts een behoorlijke douw. De berichten het afgelopen jaar over winkels die de deuren sluiten zijn niet leuk. Evenmin leuk is de melding over de boerenbruiloft die dit jaar voor de laatste keer wordt gehouden. En nou bergen de laatste gildebroeders hun folkloristische kledij ook al voorgoed op.

Niet dat mijn persoonlijke levensgeluk er angstaanjagend minder op wordt zonder het boerenbruidspaar en de gildebroeders. Maar voor menigeen wordt een leven zonder die verkleedpartijen er toch een stuk minder op. Eerder al daalde de plaatselijke trots van de hoogste treden van 's lands amateurvoetbal af naar de krochten van de regionale competitie.
Wat ook erg knaagt aan het Cuijks welbevinden is de mededeling van het Vierdaagse comité dat het de stekker eruit trekt. Ze krijgen het niet meer rond; menskracht en euro's ontbeert het comité.
Het lukt zelfs niet met Ingrid Kloosterman aan het roer, toch een doorgewinterde dame, oud-wethouder en voorzitter van JVC in hoogtijdagen.
Wat is dat toch met Ingrid? Kwam ze na de VVD en JVC nou bij het VierdaagseFeest alweer op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Op de website van het VierdaagseFeest lees ik alleen maar ronkende berichten over de feesten van vorig jaar. Die verhullen dat de donkere wolken zich toen al samenpakten. Ingrid zelf doet daar niet geheimzinnig over, want in een interview in ons dagblad deed ze vorige week het een en ander uit de doeken.
D'r waren wel 180 sponsoren, vertelt ze. De eerste 80 tikten minimaal € 1.500,- af. Dat is dus al 120 mille. En er was een tekort van 23 mille. De rekenaars onder ons concluderen nu dat de begroting minimaal 143 mille was. Plus het bedrag dat die overige 100 sponsoren op tafel legden.
Ik geloof niet dat Ingrid een ladelichtster is. Maar tellen kan ze niet, want de begroting was volgens haar ongeveer een ton. Of heeft de journalist het verkeerd opgeschreven en zelf niet even de achterkant van een bierviltje gepakt?
Ben benieuwd naar de gekromde tenen van de penningmeester toen hij dit rekenkundig staaltje van zijn voorzitter in de krant las.
Gelukkig, het begin van een reeks positieve berichten over Cuijk is gemaakt: de Cuijkse kroegbazen gaan er nu hun schouders onder zetten. Die kunnen optellen en aftrekken.

Koos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant