Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Kerk van Molenhoek.
Kerk van Molenhoek.

Inzamelingsactie voor behoud kerk en kerkkunst Molenhoek

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | In Molenhoek wordt begonnen met een doneeractie om zowel de Onze Lieve Vrouw van Zeven Smartenkerk als de kunst in de kerk te kunnen behouden. "Het kerkgebouw is het hart van het dorp en geen enkel dorp kan zonder hart", aldus initiatiefneemster Angeline van der Donk.

"Er komt nu te weinig geld binnen om de zaak blijvend goed draaiend te houden. Vandaar een beroep op de media om dat aan de mensen duidelijk te maken dat het kerkgebouw ontzettend prachtige kunstwerken bezit die we evenals het kerkgebouw willen behouden voor ons dorp", verduidelijkt Van der Donk. In 1934 werd begonnen met de kerk, die nog datzelfde jaar op 2 september werd ingezegend en geopend . De volgende jaren werd er ijverig gewerkt aan de aankleding en de artistieke verfraaiing van de kerk. Zoals gebrandschilderde ramen boven het hoofdaltaar uitgevoerd door Joep Nicolas, een uit hout gesneden piëta door Peter Sellemond. Veel beelden en altaren zijn van Jac Maris en de wandschilderingen zijn van Daan Wildschut en René Smeets.
Stichting Steunfonds Parochie Molenhoek (NL30RABO0131654608) doet een oproep aan alle inwoners om een bijdrage, hoe klein of groot ook, te geven voor de instandhouding van het kerkgebouw. Ook rondleidingen in de kerk zijn mogelijk. Meer informatie via angeline.vanderdonk@gmail.com.

Meer berichten