Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het asielzoekerscentrum in Grave.
Het asielzoekerscentrum in Grave. (Foto: )

Jonge asielzoekers Overloon en Grave op rooftocht in Nijmegen

  •   7416 keer gelezen

OVERLOON/GRAVE | Criminele asielzoekers zorgen in toenemende mate voor overlast in Nijmegen. Met name het uitgaanspubliek en treinreizigers zijn slachtoffer van een groep zakkenrollers. Veel arrestanten zijn woonachtig op het AZC in Overloon en Grave.

Tegenover De Gelderlander laat burgemeester Hubert Bruls weten dat de opgepakte daders jonge asielzoekers zijn. Acht van de veertien arrestanten zijn woonachtig op het asielzoekerscentrum in Grave en Overloon. De overige zes hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Alleen al in december en januari zijn 64 aangiften over zakenrollen gedaan. Bruls heeft inmiddels vijf aangehouden asielzoekers een gebiedsverbod opgelegd, wat inhoudt dat zij niet in de binnenstad van Nijmegen mogen komen.
De asielzoekers hebben het gemunt op dronken mensen in het uitgaanspubliek. De AZC'ers vormen groepjes en 'omhelzen' de dronkaard en bestelen ze onopgemerkt. Ook treinreizigers zijn slachtoffer. De jongeren botsen tegen hen op en bestelen ze. Al langer kampt Nederland met groeiende criminaliteit en overlast door asielzoekers uit veilige landen.

Meer berichten