Ans van Zeeland
Ans van Zeeland

Column Ans van Zeeland: 'Samen bouwen aan een duurzame toekomst'

Column 883 keer gelezen

Als lid van het CDA zit ik voor het vijfde jaar in de gemeenteraad van Cuijk. Het is voor mij een eer om mijn kennis en ervaring op het gebied van zorg, onderwijs en leiderschap te mogen integreren in de taken die een gemeenteraadslid heeft. In deze column wil ik mij richten op wie ik ben en op wat het raadswerk voor mij betekent. Ik wil graag een dusdanige bijdrage leveren dat de inwoners van onze gemeente het fijn vinden om hier te wonen en prettig en gezond te leven. Kortom "Samen bouwen aan een duurzame toekomst".

Mijn naam is Ans van Zeeland, woon in Haps en zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Cuijk. Voor het CDA ben ik momenteel onder meer verantwoordelijk voor bouwbeleid, ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en milieu. Deze onderwerpen sluiten nauw aan bij mijn interesses en bij de speerpunten van onze partij. „Dat is wel zo prettig. Ik wil namelijk dicht bij de mensen staan en met deze thema's kan dat". Bovendien mag ik het woord voeren bij grote thema's zoals herindeling en begroting.
Omdat de uitgangspunten volledig bij mij passen ben ik lid van het CDA. Deze partij staat voor de waarden die ons op democratische wijze verbinden en waarbinnen ik mij thuis voel. Die uitgangspunten pas ik toe in mijn politieke activiteiten, in het belang van onze inwoners en ondernemers. Daar stá ik voor en daar gá ik voor!
Ik vind het belangrijk dat er in onze gemeente voldoende duurzame koop- en huurwoningen beschikbaar zijn voor jong en oud. Krimp en vergrijzing maken noodzakelijk dat de gemeente aantrekkelijk blijft voor jongeren. Nieuwe woonvormen zoals CPO, wonen met (mantel-) zorg, wonen in hofjes en andere vormen van seniorenwoningen moeten worden ontwikkeld. Als adviseur mag ik met KBO's en vrijwilligers een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleidsrapport 'Wonen, Zorg en Welzijn'.
Vaak wordt beweerd dat politiek ver van de burgers af staat, maar daar kun je veel aan doen. Zo organiseer ik 'Bij Ans op de koffie'. U kunt bij mij terecht via zeeland@home.nl en een beroep op mijn doen als er vragen of problemen zijn die ik als volksvertegenwoordiging kan oppakken om u verder te helpen. Als het mij daadwerkelijk lukt te helpen is dat prachtig. Dat kost veel energie, maar je krijgt er ook energie voor terug. Recente voorbeelden hiervan zijn de verbetering van de Lokkantseweg in Haps en het Arbeidsmigrantenvraagstuk in Cuijk.

De gesprekken die ik met inwoners voer, leiden regelmatig tot vragen aan het college en tot oplossingen. Door toenemende polarisatie zijn er ook lastige dilemma's omdat elk te nemen besluit voor- en tegenstanders kent en je niet bij elke keuze terug kunt vallen op het verkiezingsprogramma. Er zullen nieuwe afwegingen moeten worden gemaakt die niet altijd leiden tot tevredenheid.

Ans van Zeeland
CDA Cuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant