Heijen won bij Montagnards
Heijen won bij Montagnards Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Heijen wint nipt bij Montagnards, Achates verliest in Oostrum

Voetbal 601 keer gelezen

Heijen is goed uit de winterstop gekomen. Ondanks een klein leger spelers waarover trainer Peter ten Haaf niet kon beschikken, werd de derby tegen Montagnards in Bergen met 1-2 gewonnen. Achates verloor in blessuretijd van en bij Oostrum.

Op het bijveld van Montagnards kende Heijen veel moeite met Montagnards. Sterker nog, de thuisploeg nam brutaal de leiding via Milan Gelden, die Heijen-doelman Jorick Roelofs daarbij omver liep maar zijn treffer toch goedgekeurd zag worden. De gasten raakten niet van de leg, al was er een gelukkige treffer voor nodig om langszij te komen. Maarten van den Burg kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten. Hij schoot op de paal, waarna de rebound door Daan ter Laak werd binnengeschoten. Jeen Schiks kopte na rust uit een hoekschop de 1-2 binnen. "Ik miste zeven basisspelers, waardoor ik Jip Trum en Jesse Keuninx (beiden U19-spelers) in de basis liet debuteren. De rest werd aangevuld met spelers van het tweede en derde elftal. Zodoende complimenten aan de groep. Goed veldspel was op het bijveld van Montagnards voor de rest onmogelijk", keek Ten Haaf tevreden terug.
Achates ging met 3-2 onderuit bij Oostrum, dat de winnende goal in blessuretijd maakte. Tien minuten voor het einde leidden de Ottersummers nog met 1-2 door goals van Pim Könings (zie video) en Jeroey Lekatompessy. Kenny Lommen maakte in de 82ste minuut gelijk, waarop het nog helemaal misging voor Achates in de tweede minuut van blessuretijd. Invaller Jelt Verrijth liet Gies Giesbers kansloos.