Festilent is de nieuwe koploper in de vierde klasse H.
Festilent is de nieuwe koploper in de vierde klasse H. Foto: Voetbal-shoot.nl

4H: Festilent nieuwe koploper na verrassende uitslagen

Voetbal 1.507 keer gelezen

Festilent is de nieuwe koploper in de vierde klasse H. De Zeelanders wonnen zelf bij Juliana Mill en zagen koploper SV Milsbeek tegen een stevige nederlaag aanlopen bij DSV. Ook SCMH (derde) verloor, bij De Zwaluw, terwijl nummer vier Constantia verrassend thuis gelijkspeelde tegen VIOS'38. In Rijkevoort vielen negen doelpunten: Toxandria won met 6-3 het degradatieduel van SCV'58.

Festilent leek bij rust op weg naar een gemakkelijke zege, maar zag Juliana Mill terugkomen van 0-2 naar 2-2. Bram Geurts en Jelle van de Heuvel noteerden voor rust de goals. "We waren dominant, maar niet scherp genoeg in onze afwerking", zag Edwin Peters (Festilent). Juliana-spits Andy Veld maakte zowel de 1-2 als de 2-2, waarna Festilent wankelde. "We hadden een moeilijke fase, maar ik kan wel een compliment geven aan mijn ploeg dat we rustig bleven, ondanks de teleurstelling."
Met enig fortuin maakte Pepijn Schonenberg de 2-3, waarna het momentum weer bij de gasten kwam te liggen. Jasper van de Berg scoorde in de laatste minuut nog 2-4; voldoende voor de koppositie.
Koploper SV Milsbeek ging kansloos onderuit (4-0) bij DSV, terwijl nummer drie SCMH met 2-1 verloor bij De Zwaluw, voor wie Rinze Verhoeven en Willem van Haren (penalty) de trekker overhaalden. Namens de gasten had Mike Linders vanuit een indirecte vrije trap nog voor de 1-1 gezorgd. "Dit had niks met voetbal te maken", klaagde SCMH-coach Tom van Dalen na afloop. Ook trainer Gert Jan Reijnen van Constantia had te klagen na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen VIOS'38. "We hebben een aantal kansen gemist, maar op het einde zijn we ook paar keer goed weggekomen. Het was te onzorgvuldig en in een te laag tempo om VIOS'38 te verrassen en de afronding was ondermaats."

SES verrast in Reek
Het voor de winterstop verrassend goed presenterende Achilles Reek was de vijfde ploeg in de top-6 die punten verspeelde. SES was met 1-3 te sterk. De Langenboomse ploeg leidde bij rust al met 0-3 door goals van Steef Hendriks (twee) en Jari Lukassen. Na een fout van SES-doelman Jon de Klein maakte Luuk Janssen in de slotfase nog 1-3 voor Achilles, dat niet echt meer mogelijkheden kreeg op meer.

Doelpuntenfestival in Rijkevoort
Toxandria en SCV'58 maakten er een waar spektakelstuk van, die overtuigend werd gewonnen door Toxandria: 6-3. Bastiaan Bulkens maakte er maar liefst vier voor 'Tox', dat halverwege al met 3-0 leidde. Jesse Vogels en Melvin van Lankvelk vonden ook het netje namens de thuisploeg. Voor SCV'58 scoorden Thimo Bongaards, Myron van Dijk en Pascal van Thiel. Door de winst neemt Toxandria afstand van de onderste twee ploegen.
Het duel der middenmoters -SIOL tegen Gassel- werd gewonnen door de thuisploeg: 2-0. Raphael Letemahulu en Senol Caluk. Dennis Koenders (Gassel) kon leven met het verlies. "We haalden vandaag ons niveau niet."