Jan Janssen aan de bal namens Astrantia. (foto: Hans Kroon)

5E: HBV en Holthees blijven meedoen, derde overwinning op rij voor Sambeek

Voetbal 415 keer gelezen

Vier van de vijf bovenste ploegen in de vijfde klasse E hebben vanmiddag hun wedstrijd in winst omgezet. Onder hen HBV (3-2 tegen SVOC'01) en Holthees-Smakt, dat thuis met 3-2 te sterk was voor DWSH'18. Astrantia kwam slecht uit de startblokken. De Limburgers verloren met 3-1 van Sambeek, dat voor de derde keer op rij thuis won. SVS verraste GVV'57 met 3-1.

De overwinning van HBV op laagvlieger SVOC'01 kwam vanuit de tenen. Kevin Kerstens (twee) en Jeroen van Sonsbeek bezorgden de Beersenaren een 3-2 overwinning. "Complimenten voor het hele team en onze geweldige supporters. We bleven ook bij een achterstand voetballen, waardoor we kansen bleven krijgen. We hebben vaak het houtwerk geraakt. Fijn dat dan uiteindelijk vlak voor tijd de winnende valt", keek HBV-trainer Robert van Mierlo terug.

Lees komende week in De Maas Driehoek en op Kliknieuws een uitgebreid interview met Van Mierlo.

RESIA winst bij VCA
De winst was overigens bittere noodzaak voor HBV, want ook Merselo (3-0 tegen HRC'27) en nummer twee RESIA kwamen tot winst. RESIA won in Sint Agatha met 0-1 van VCA, dat volgens hoofdcoach Mark van Wijk te weinig kreeg. De enige goal was een eigen doelpunt van Stijn Verdijk. "Ik heb een prima en bij vlagen goed voetballend VCA gezien. Pas na een rode kaart voor onze keeper kregen zij nog een paar kansen. Daarvoor hadden wij de beste mogelijkheden."

Zwaarbevochten zege Holthees
Holthees-Smakt kende veel moeite met DWSH'18, maar trok in de slotfase aan het langste eind. Sander Arts (tweemaal) zorgde voor een 2-0 voorsprong, maar via De Bruin en Rutger Theloson kwamen de gasten terug tot 2-2. Zeven minuten voor het einde prikte Jelle van Tilburg echter de 3-2 binnen voor Holthees-Smakt, dat nu gedeeld derde staat.

GVV'57 met tien man onderuit
De kans dat GVV'57 het laatste jaar in haar bestaan afsluit met promotie, is een stuk kleiner geworden door een 3-1 nederlaag bij SVS. Harm Franssen (twee) en Jop Walraven troffen doel tegen GVV'57, dat het duel met tien man eindigde omdat Jochem van Tienen rood kreeg wegens praten. Pepijn van Delden was de doelpuntenmaker aan de zijde van GVV'57.

Sambeek klopt Astrantia
Rick Martens was de gevierde man bij Sambeek, dat mede door zijn twee doelpunten met 3-1 won van nummer drie Astrantia. Martens kopte in de eerste helft de 1-0 binnen. Kort na rust bracht Thijn Fransman, op aangeven van Dennis Simons, Astrantia op gelijke hoogte door alleen voor de keeper de bal hoog in het doel te schieten. Astrantia ging op zoek naar meer, maar het was Sambeek dat in de 75e minuut tot scoren kwam. Ruben op 't Veld kwam in balbezit en schoot overtuigend binnen via de onderkant van de lat: 2-1. Martens schoot vanaf elf meter de 3-1 binnen.