HBV staat op een derde plaats in de vijfde klasse F. 'Op basis van de resultaten in de eerste seizoenshelft een terechte klassering.
HBV staat op een derde plaats in de vijfde klasse F. 'Op basis van de resultaten in de eerste seizoenshelft een terechte klassering. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

'HBV moet gewoon mee kunnen doen om het kampioenschap'

Voetbal 604 keer gelezen

BEERS | Hoofdcoach Robert van Mierlo vertrekt deze zomer bij vijfdeklasser HBV Beers. Drie lastige, en naar eigen zeggen vooral mooie jaren hebben de Ossenaar als trainer gevormd. "Het seizoen is nog lang. Ik geniet van het spelletje en hoop dat we onze doelstelling -promotie- waar kunnen maken", vertelt van Mierlo.

Door Martijn Schwillens

Van Mierlo is nog zonder club voor volgend seizoen. "Er lopen een aantal gesprekken, maar er is nog niets concreets. Ik hoop uiteraard ergens aan de slag te kunnen, want het trainersvak bevalt me uitstekend", zegt hij. HBV is de vuurdoop geweest voor de 33-jarige oefenmeester, die het met name in zijn eerste seizoen behoorlijk voor zijn kiezen kreeg. "Er was inderdaad sprake van een leegloop van de selectie vlak voordat ik hier begon, maar dat wist ik van tevoren. Enkele oudgedienden, zoals Martijn van de Boogaard, Ruud Toonen en Teun Cuppen zijn er toen ingestapt. HBV is een vereniging waar de mensen enorm betrokken zijn met het eerste elftal. Daarom bevalt het me hier ook zo goed."

Doelstelling
Met een nagenoeg nieuw elftal degradeerde HBV vorig seizoen uit de vierde klasse. Promotie is dit jaar de doelstelling. De Beersenaren staan, met nog veertien duels te gaan, zes punten achter koploper Merselo. "En waar we thuis met 3-0 van gewonnen hebben. Als je kijkt waar we punten hebben laten liggen, dan kun je stellen dat de huidige derde plek terecht is. Het verlies tegen Leunen was terecht, maar tegen GVV'57 kreeg onze keeper een vroege rode kaart en van Holthees verloren we 3-1, maar als het 10-3 voor HBV was geworden, dan was dat logischer geweest. Met de gelijke spelen tegen DWSH'18 en Astrantia kan ik eveneens leven. Binnen de top-6 zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, maar als je een slechte dag hebt, verlies je ook van de ploegen uit het rechterrijtje", weet Van Mierlo, die komende zomer wordt opgevolgd door Luciën Roeffen (nu SIOL). Het verlies tegen GVV'57 (op 20 oktober) was volgens Van Mierlo een eyeopener voor zijn spelers. "De zaterdagavond was duidelijk wat te gezellig geweest. Die nederlaag heeft mijn spelers aan het denken gezet dat er meer voor nodig is om op zondag een wedstrijd te kunnen winnen."

Scherprechters
"We zijn gedegradeerd en dus denken veel mensen dat we zomaar kampioen zouden worden. Zo werkt het niet. We gaan van wedstrijd naar wedstrijd, maar uiteraard willen we promoveren. Als dat via de nacompetitie kan, is dat ook prima", vervolgt Van Mierlo, die aangeeft dat de komende drie wedstrijden mooie scherprechters vormen voor de rest van de tweede seizoenshelft. "We krijgen achter elkaar DWSH'18 (zevende), GVV'57 (zesde) en RESIA (tweede). Na die reeks weten we waar we aan toe zijn." Tot slot geeft hij aan: "Als ik naar het spelersmateriaal kijk en wat mijn spelers op de trainingen laten zien, moeten we wel gewoon mee kunnen doen om de titel."

Programma vijfde klasse F:
Astrantia    -     VCA     
DWSH '18    -     HBV     
GVV '57    -     VV Holthees-Smakt     
HRC '27    -     VV Menos     
Leunen    -     VV Sambeek     
RESIA    -     SV Merselo     
SVOC '01    -     SVS Stevensbeek

Stand:
1. Merselo        13-32
2. RESIA        12-28
3. HBV        12-23
4. Holthees-Smakt        12-23
5. Astrantia        13-23
6. Leunen        12-21
7. GVV'57        12-19
8. DWSH'18        13-19
9. Sambeek        13-16
10. SVS        13-15
11. VCA        12-12
12. HRC'27        11-10
13. SVOC'01        13-6
14. Menos        12-4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant