Geneviève Verberk overhandigt het eerste exemplaar van ‘21 bochten’ aan Arnold Reichert, de man van haar overleden vriendin Ellen.
Geneviève Verberk overhandigt het eerste exemplaar van ‘21 bochten’ aan Arnold Reichert, de man van haar overleden vriendin Ellen.

'21 bochten': krachtige verhalen over Alpe d'HuZes

Human Interest 494 keer gelezen

OPLOO | 21 bochten, 13,8 kilometer lang, 1.061 hoogtemeters, een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 8% en een maximale stijging van 14%: dat is de legendarische Alpe d'Huez. Deze feiten weerhielden Geneviève Verberk en haar vriendin Ellen Reichert er niet van om af te spreken dat ze in juni 2020 samen deel zouden gaan nemen aan Alpe d'HuZes. Op het moment dat ze deze afspraak maakten, waren ze beiden volop bezig met chemobehandelingen waarvan ze wisten dat deze niet meer genezend maar hopelijk wel levensverlengend zouden zijn.

Op 16 oktober 2019 is Ellen overleden aan de gevolgen van borstkanker. Voor Geneviève keerde het tij. Haar artsen uit het Amsterdamse VUmc boden haar de gelegenheid mee te doen aan een onderzoek naar een nieuwe behandeling voor galwegkanker. Hierdoor heeft zij extra levenstijd gekregen. De afspraak tussen Ellen en Geneviève staat als een huis. Donderdag 4 juni 2020, de dag van Alpe d'HuZes, gaat Geneviève de strijd met de Alpe aan. En zij gaat niet alleen. Het gezin van Ellen, haar gezin, familie en vrienden uit Oploo en Westerbeek en van elders: ze vormen samen het team 'Ellen onze Topper'. Ook Ellen neemt zij mee naar de top van de Alpe 'want zij zit voor altijd in haar hart'.

Aangrijpend en inspirerend
Als lid van de PR-Commissie van BIG Challenge heeft Geneviève de afgelopen jaren deelnemers van BIG Challenge mogen interviewen over hun motivatie om mee te doen aan Alpe d'HuZes. In '21 bochten' zijn deze krachtige, aangrijpende en inspirerende verhalen gebundeld. De uitgave van '21 bochten' is mogelijk gemaakt door DrukkervandeRegio.nl en vele individuele boeksponsoren. Afgelopen donderdag heeft Geneviève het eerste exemplaar van '21 bochten' overhandigd aan Arnold Reichert, de man van haar overleden vriendin Ellen. Enkele reacties op het boek: "Wat een variëteit: zo veel aspecten van BIG Challenge en Alpe d'HuZes komen aan bod", "Met een lach en een traan gelezen" en "Ik kijk nu nog meer uit naar Alpe d'HuZes".

Opbrengst naar Alpe d'HuZes
De opbrengst van '21 bochten' komt geheel ten goede aan Alpe d'HuZes en daarmee aan KWF Kankerbestrijding. Stuur een mail naar Geneviève Verberk (mail@genevieve-verberk.nl) om het te bestellen. Kosten: 15,00 euro (exclusief eventuele verzendkosten à 3,75 euro). Het boek is ook verkrijgbaar bij de Spar in Oploo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant