Maartje Roelofs.
Maartje Roelofs. Foto: Joop Smeets

Column Maartje Roelofs: 'Politiek heeft mijn passie'

Column 953 keer gelezen

Mijn naam is Maartje Roelofs, 22 jaar oud en ik woon in Cuijk. Sinds maart 2018 ben ik de fractievoorzitter van de VVD Cuijk. Daarnaast studeer ik aan de Radboud Universiteit en hoop ik rond de zomer mijn Master Bestuurskunde te halen.

Als een van de jongste raadsleden in Cuijk krijg ik vaak de vraag waarom ik op deze leeftijd in de politiek zit. Mijn antwoord is bijna altijd hetzelfde: politiek heeft mijn passie. Niet vanaf de zijlijn schreeuwen, maar het zelf doen. Ik houd van aanpakken en doorzetten. Ik kom op voor de belangen van anderen. Karaktereigenschappen waarvan ik denk dat die in de politiek nodig zijn.

Deze passie voor de politiek is op de middelbare school begonnen. Het Merletcollege is een van de deelnemende scholen van het Model European Parliament: het nasynchroniseren van het Europees Parlement voor scholieren. Tijdens deze simulatie is de interesse in de politiek begonnen. Twee keer mocht ik één week lang een Europarlementariër zijn. Mijn interesse werd zo groot dat ik tijdens de derdejaarsstage van mijn eerdere opleiding HBO-Rechten, voor een stage in het hart van de politiek koos: de Tweede Kamer. Een half jaar heb ik mee mogen kijken bij ons Cuijkse Tweede Kamerlid Michiel van Veen. Hierna koos ik voor mijn afstudeerstage een tweede politieke arena: de VVD-fractie bij de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Komende maanden ga ik mij verder verdiepen in de bestuurlijke wereld tijdens mijn afstudeerstage voor mijn master bij de gemeente Nijmegen.

Ik heb er plezier in om als raadslid aan de verbetering van onze gemeente te kunnen bijdragen. Momenteel houd ik mij bezig met punten zoals financiën, sport en het wonen in Cuijk. Om Cuijk leefbaar te houden, ben ik van mening dat de financiën orde moeten zijn. Een gemeente moet kunnen investeren in de toekomst van haar inwoners. Financieel gezond zijn, ligt daar ten grondslag aan. Daarnaast vind ik het van groot belang dat de sportfaciliteiten op orde zijn en dat er voldoende woonaanbod is voor iedereen. Cuijk groeit als gemeente en een ruim woningaanbod draagt bij aan de ontwikkeling van leefbaarheid voor inwoners. Iedereen moet fijn kunnen wonen in ons Cuijk. Hier blijf ik mij de komende jaren op richten.

Mocht u naar aanleiding van dit column meer willen weten over de politiek of over de VVD Cuijk, dan mag u altijd contact opnemen via mijn e-mailadres: maartje.roelofs1997@gmail.com of cuijkvvd@gmail.com.

Maartje Roelofs
VVD Cuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant