Sjaak Noij
Sjaak Noij (Foto: )

In memoriam: Sjaak Noij

  •   keer gelezen

Sjaak Noij: een markant Gennepenaar. Maar liefst 30 jaar is hij lid geweest van het CDA in Gennep. Daarvan is hij 8 jaar raadslid geweest en daarna een groot aantal jaren voorzitter van onze partij. Vanuit zijn ondernemerschap is Sjaak in de politiek beland. Vanuit die achtergrond sprak hij ook met kennis van zaken. Hij was altijd goed geïnformeerd. Had vaak een heel duidelijke visie, was goed in het uitzetten van de grote lijnen. Een zwart-wit denker. Het was links of rechts bij Sjaak. Niet het compromis. Hij nam een kort en duidelijk standpunt in en bleef daarbij. Dan wist ook iedereen waar men aan toe was. Als de zaken eenmaal liepen liet hij de uitvoering graag over aan anderen.

Sjaak heeft zich altijd sterk gemaakt voor ondernemend Gennep. Een aantrekkelijk centrum stond bij hem hoog in het vaandel. Daarnaast is de komst van de Versmarkt in Gennep voor een groot deel de verdienste van Sjaak. Verder heeft hij zich ingezet voor behoud van de Martinustoren, waar we nu met z'n allen zo trots op zijn.
Een grote wens van Sjaak was nog altijd om met zijn boot de Johan de Witt bij de Gennepermolen aan te kunnen leggen. De aanlegsteiger bij de loswal ligt er inmiddels. Alleen het bevaren van de Niers is voor het waterschap nog een brug te ver. Maar misschien is de wens van de gedachten nog wel mooier geweest dan de daadwerkelijk realisatie ervan.
Daarnaast hield Sjaak van gezelligheid. Als er vanuit het CDA een vergadering in het midden of zuiden van Limburg plaatsvond, dan moest er na afloop wel altijd met z'n allen gezellig gegeten worden. Ook was hij niet van het lange vergaderen. De zaken die besproken moesten worden, werden netjes formeel afgewikkeld om daarna maar weer snel informeel verder te kunnen praten onder het genot van een drankje.
Nog altijd was Sjaak geïnteresseerd in het reilen en zeilen binnen de gemeente. Helaas is hij op veel te vroege leeftijd overleden. Gennep en het CDA verliezen een markant figuur. Het CDA Gennep bedankt Sjaak voor alles!

CDA Gennep

Meer berichten