Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Els Meijer (maatschappelijk werk Sociom) en Josephine Dekkers (sociaal raadslid Sociom)
Els Meijer (maatschappelijk werk Sociom) en Josephine Dekkers (sociaal raadslid Sociom) (Foto: Sociom)

Scheidingsloket gaat van start in Cuijk: 'Uit elkaar! En dan?'

  •   keer gelezen

CUIJK | Eén op de drie huwelijken eindigt in een (echt)scheiding. Ook bij veel van de volwassenen die samenwonen, met of zonder geregistreerd partnerschap, wordt de relatie verbroken. Hierbij zijn jaarlijks ruim 70.000 thuiswonende kinderen in Nederland betrokken.

"Vanuit hun werk bij Sociom vangen sociaal werkers steeds vaker signalen op van mensen, die behoefte lijken te hebben aan meer gestructureerde informatie over scheiding", weet Josephine Dekkers van Sociom. "Er zijn verschillende disciplines, waaronder het CJG (Centrum Jeugd en Gezin), maatschappelijk werk, jongerenwerk en sociaal raadsliedenwerk, die zich met deze problematiek geconfronteerd zien", vult Els Meijer aan. "Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor iedereen die ermee te maken krijgt. Men is verdrietig, in de war en ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Waar te beginnen? Die vraag wordt vaak gesteld in de spreekkamer. Vandaar dat we besloten hebben onze krachten te bundelen, met als meerwaarde voor de mensen dat deze op één plek, het scheidingsloket, terecht kunnen voor onafhankelijk, deskundig en informatief advies."

Scheidingsloket
Woensdag 5 februari start het scheidingsloket. Vanaf die datum kunt u elke woensdagochtend telefonisch contact opnemen tussen 09.00 en 10.00 uur (telefonisch spreekuur) op tel. 0485-700 500. Ook kunt u binnenlopen tussen 10.00 en 12.00 (inloopspreekuur) in het Dienstencentrum aan de Zwaanstraat in Cuijk op de 2e etage. Kijk op: www.sociom.nl of mail: scheidingsloket@sociom.nl.

Meer berichten