Leerlingen openden afgelopen dinsdag de rookvrije zone bij basisschool De Wingerd in Cuijk.
Leerlingen openden afgelopen dinsdag de rookvrije zone bij basisschool De Wingerd in Cuijk. Foto: GGD

Leerlingen openen rookvrije zone basisschool De Wingerd

Onderwijs 728 keer gelezen

CUIJK | Leerlingen van basisschool De Wingerd in Cuijk hebben afgelopen dinsdag samen met Stichting Move de rookvrije zone onthuld. Ze plaatsten samen met de gemeente stoeptegels van de Rookvrije Generatie. Ook spoten ze eigen ontworpen sjablonen op de grond bij de ingangen van het schoolplein. Met een video, een speech en een mooi optreden lieten de leerlingen zien waarom zij een rookvrije zone belangrijk vinden.

De onthulling van de rookvrije zone was de feestelijke afsluiting van een project met Stichting Move. De kinderen en studenten hebben maandenlang hard gewerkt aan dit project. Stichting MOVE koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving. De leerlingen van groep 8 van basisschool De Wingerd wilden met dit project het roken rondom de school verminderen, omdat zij zelf niet met roken in aanraking willen komen. De rookvrije zone is een mooie stap op weg naar een Rookvrije Generatie.
In het kader van 'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' zetten meerdere zorg- en onderwijspartijen zich in voor de Rookvrije Generatie. Steeds meer scholen en organisaties in de regio Nijmegen sluiten zich hier bij aan, waaronder dus nu De Wingerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant