Het informatiebord bij het Monument Burgerslachtoffers in Milsbeek.
Het informatiebord bij het Monument Burgerslachtoffers in Milsbeek.

Onthulling informatiebord bij Monument Burgerslachtoffers WOII in Milsbeek

Algemeen 383 keer gelezen

MILSBEEK | Ter herdenking van de burgerslachtoffers van Milsbeek, zijn er na de Tweede Wereldoorlog door de burgers en verenigingen van Milsbeek acties gehouden om samen een monument te kunnen oprichten. Op 4 mei 1955 werd het monument onthuld. Vrijdagmiddag, vrijwel 75 jaar na de bevrijding, heeft burgemeester Willibrord van Beek van Gennep een informatiebord bij het monument voor de burgerslachtoffers onthuld.

In overleg met Stichting Cultuurbehoud Milsbeek had de gemeente Gennep dit bord ontwikkeld en laten plaatsen. Het bord vermeldt de geschiedenis van het monument: hoe het tot stand kwam, waarom het een stukje verplaatst werd, hoe het in verval raakte en door Stichting Cultuurbehoud Milsbeek weer in ere hersteld werd. Bovendien vertelt het drie verschillende verhalen over wat de oorlog met mensen kan doen. "Milsbeek herdenkt zijn doden; zij worden niet vergeten", aldus Ton Frenken, voorzitter Cultuurbehoud Milsbeek.
De gemeente Gennep staat in het weekend van 14, 15 en 16 februari uitgebreid stil bij de herdenking van 75 jaar vrijheid.

links burgemeester van Beek en rechts Ton Frenken, voorzitter Cultuurbehoud Milsbeek. (foto: Jos Peeters)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant