VIOS'38 was thuis te sterk voor Juliana Mill.
VIOS'38 was thuis te sterk voor Juliana Mill. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4H: Festilent en Constantia winnen, Toxandria verrast Milsbeek; ook winst VIOS'38

Voetbal 1.321 keer gelezen

Festilent heeft zich gehandhaafd aan de kop van de vierde klasse H na een relatief eenvoudige 0-2 derbyzege bij SES, dat bij een brilstand een penalty miste. De Zeelanders zagen de concurrenten SV Milsbeek (verlies tegen Toxandria) en SCMH (gelijk tegen DSV) punten verspelen. Constantia deed bij SCV'58 wel wat het moest doen: 1-4 winst. VIOS'38 versloeg Juliana Mill, Gassel won van De Zwaluw. SIOL ging onderuit tegen Achilles Reek.

In Langenboom stapte Festilent na 90 minuten als winnaar van het veld. Eenrichtingsverkeer, noemde Festilent-coach Edwin Peters het. Toch was bij een 0-0 stand de grootste kans voor SES. Na een klein kwartier mocht Jari Lukassen aanleggen vanaf elf meter. Hij zag zijn inzet echter gestopt worden door Frank Baas, die de juiste hoek koos. Tien minuten later maakten de gasten 0-1. Jasper van den Berg mikte raak na een steekpass van Jochem Fleuren. "We bepaalden compleet de wedstrijd zonder echt veel kansen te creëren", aldus Peters. In de tweede helft opnieuw een dominant Festilent, dat via Van den Berg de wedstrijd besliste: 0-2. "Daarna hebben we de wedstrijd op slot gegooid en dik verdiend gewonnen."
Constantia kende weinig moeite met SCV'58: 1-4. Al na twaalf minuten stond het 0-2 door twee doelpunten van Milano van der Cruijsen. Beide keren was Bas Selten de aangever. Bij die stand kreeg de thuisploeg een opgelegde kans op de aansluitingstreffer, maar de penalty werd gestopt door Willem Reijnen. Nog voor de rust werd het duel beslist via Ruud van Duinhoven. Ook na de thee domineerde Constantia, maar alleen Tim Blonk trof nog doel. Vlak voor tijd maakte SCV, dat het duel met tien man eindigde, nog een eretreffer.
SCMH leverde opnieuw twee punten in op Festilent, omdat het thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen DSV. Mike Linders trof doel namens de Mariaheiders.

Strijd tegen degradatie
Door het verlies tegen Constantia lijkt handhaving inmiddels een onmogelijke klus te worden voor de Velpenaren, mede door de overwinningen van Toxandria en VIOS'38. 'Tox' verraste nummer twee SV Milsbeek. In Noord-Limburg werd 0-2 gewonnen. Een individuele actie van Melvin van Lankveld zorgde voor de openingsgoal. Vlak voor tijd strafte Stan Verstegen geklungel in de Milsbeekse defensie af en stelde daarmee drie punten zeker voor Toxandria, dat over SES heen wipt en de aansluiting heeft gevonden bij De Zwaluw.
VIOS'38 deed wat het moest doen: Winnen. Juliana Mill werd verslagen: 1-0. Bryan Jochijms maakte de enige goal van de middag voor de Beugenaren, die voor het eerst sinds 27 oktober 2019 wonnen.

Winst Gassel en Achilles
In de middenmoot waren er overwinning voor Gassel en Achilles Reek. Gassel versloeg De Zwaluw met 2-0. Hans van Houtum en Paul Cornelissen waren trefzeker voor Gassel. "Een terechte overwinning met de wind al spelbreker. De eerste helft vond ik De Zwaluw iets beter, maar in de tweede helft hadden we eigenlijk met 4- of 5-0 moeten winnen", vond Gassel-coach Dennis Koenders.
SIOL verloor thuis met 0-1 van Achilles Reek.