Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Aileen van Tilburg
COLUMN

'Corné, opmerkelijk ondernemer, bespaar ons de dorpspolitiek'

Column 403 keer gelezen

Nauwelijks is Mill ontwaakt uit de euforie na het verstandige besluit (snel meedoen met Cuijk, Boxmeer en St. Anthonis) of het geneuzel gaat alweer beginnen. Nota bene nog wel door Corné Kremers, de Millse duizendpoot die eind vorig jaar tijdens het ondernemersgala Land van Cuijk tot opmerkelijk ondernemer werd uitgeroepen. Onomstreden.

Corné tuimelt met al zijn enthousiasme in de aloude valkuil van de enge dorpspolitiek. Corné roept op de krachten in Mill te bundelen en samen met één partij in de nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk te gaan zitten. Want dan zouden de belangen van Mill beter worden gediend. An me hoela, Corné. Als ze op deze wijze van Holthees tot Vianen en van Landhorst tot Katwijk ieder voor hun eigen lantaarnpaal gaan zitten pleiten, wordt het een teringzooi. En al die dorpspartijtjes (ook al zet je die van Mill, Langenboom, St. Hubert en Wilbertoord in één schuit) staan voor Jan met de korte achternaam. Reken even mee: de nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk krijgt 35 raadsleden. Heel jouw huidige gemeente is dan omgerekend goed voor vijf zetels. Vijf!! Daarvan gaan er drie naar landelijke partijen (links, rechts en midden) of de mensen die jou en jouw maatjes niet mogen.
Aldus is het nieuwe, brede front van Mill goed voor twee zetels. Twee! Van de 35.
Veel succes en geluk daarmee.
Met een nieuwe, grotere gemeente willen we toch een professioneler ambtenarenapparaat en een volwassener politiek debat? Helpt het dan dat voor elk dorp en/of gedachtenspinsel een politieke partij wordt opgericht? Vraag even na in Boxmeer toen daar na de laatste herindeling 12 fracties zaten te kakelen. Of zie hoe progressief/links Cuijk loopt te spartelen met vijf raadsleden die verdeeld zijn over vier fracties. Als jij de nutteloosheid van deze verdeeldheid niet meteen inziet, sta je niet alleen. Want ik begrijp dat de linkse/progressieve kerk net als jij ieder een eigen fractie willen. Hup D'66, PvdA, Groen Links, SP. Waar blijft de Partij voor de Dieren?
Veel succes en geluk daarmee.
Als ze in Mill echt iets voor mekaar willen krijgen, zoeken ze aansluiting bij andere partijen die opkomen voor de kleine kernen, in de héle gemeente. Dan hebben ze iets in de melk te brokkelen.
Het zal ons toch niet gebeuren dat we straks naar het gekakel van 21 fracties moeten luisteren met hun streng afgebakende eigenbelangetjes/ideologieën?

Dan zijn we terug bij af.

Koos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant