Rinie van Raaij (groene jas) laat zich informeren op de bouwplaats van Biëstig Moi. (foto Jos Gröniger)
Rinie van Raaij (groene jas) laat zich informeren op de bouwplaats van Biëstig Moi. (foto Jos Gröniger)

Deelname lichtjesoptocht 'Boksmer Praolt en Straolt' pas zeker na goedkeuring

Carnaval 832 keer gelezen

BOXMEER | De start van de lichtjesoptocht Boksmer Praolt en Straolt nadert rap, en wagenbouwers leggen de laatste hand aan hun creatie. Belangrijk voor deelname blijft het oordeel van de keuringscommissie. Voor de groepen De Brassers, Moiloo en Biëstig Moi klonk woensdagavond het verlossende 'goedgekeurd'.

Door Jos Gröniger

De tieners van De Brassers keken gespannen uit naar de komst van de keurmeesters Rinie van Raay en Coen de Klein van de lichtjesoptocht. "Vorig jaar hebben we hier de wagen afgekeurd, maar jullie hebben onze tips dit jaar ter harte genomen", zegt Rinie, "Liever zagen we wat meer draaiende objecten en poppen maar hier geven we groen licht aan. Je bent nog jong en we vertrouwen er op dat jullie je verder ontwikkelen." Het startnummer en de kaartjes voor het optochtbal worden uitgereikt. Bij het verlaten van de bouwlocatie geeft Rinie aan: "Jongens, zorg dat je op deze muur nog iets leuks hangt. Dat maakt je wagen nog mooier."

'Niet te massief'
Een stukje verderop doven de jongens van Moiloo de lampen in de schuur om de lichtjes van de wagen nog meer te accentueren. Voor deze Oploose groep dreigde in 2019 afkeuring maar in allerijl werd dat afgewend. Dit jaar ligt de groep op koers. "Deze wagen is niet te massief en heeft bewegende onderdelen. Mooi, want we willen geen skihutten en zo in onze optocht", zegt Coen. Ook voor de jonge bouwers van Biëstig Moi is er goed nieuws. Voor de derde keer trekken de Overloonse scholieren mee op carnavalszaterdag in Boxmeer. "Als je geluid hebt, draai de boxen maar naar binnen, jongens", zegt Rinie. Het publiek komt immers om te kijken. Info: www.geitenbok.nl/lichtjesoptocht.

Meer over de lichtjesoptocht in de speciale bijlage van De Maas Driehoek van dinsdag 18 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant