Indigo start met een ondersteuningsgroep voor nabestaanden na zelfdoding.
Indigo start met een ondersteuningsgroep voor nabestaanden na zelfdoding. Foto: Martijn Schwillens

Indigo start met groep Nabestaanden na Zelfdoding

Algemeen 314 keer gelezen

LAND VAN CUIJK/OSS | Indigo Brabant Preventie start op dinsdag 24 maart in Oss opnieuw een groep voor familie en naasten die in hun directe omgeving met zelfdoding geconfronteerd worden.

Een naaste verliezen door zelfdoding is voor familieleden en directbetrokkenen een ingrijpende gebeurtenis die met veel angst, verdriet, en schuldgevoelens gepaard kan gaan. Voor naasten is het vaak moeilijk om over het gebeurde te praten, begrip te vinden en gevoelens te delen. Zij kunnen zich eenzaam, in de steek gelaten en soms afgewezen voelen.
Het taboe dat op dit onderwerp rust, maakt de verwerking van het verlies moeilijk. De ervaring leert dat contact met lotgenoten als ondersteunend wordt ervaren. Binnen de gespreksgroep kunt u onder deskundige leiding met lotgenoten praten, in een veilige sfeer zonder schaamte. Relevante thema's en praktische vragen komen aan bod en er is ruimte om uw ervaringen te delen.
De gespreksgroep (start 24 maart van 14.30 tot 16.30 uur in Oss) bestaat uit ongeveer acht deelnemers. Deelname is gratis. De gemeenten in de regio's Land van Cuijk, Uden, Boekel, Landerd, Oss/Maasland en Meierijstad ondersteunen dit aanbod. Info en aanmelden via tel. 088-0334100 of aanmelden@indigobrabant.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant