De 'Tiny Houses' aan de Kraai in Boxmeer werden afgelopen dinsdag officieel geopend.
De 'Tiny Houses' aan de Kraai in Boxmeer werden afgelopen dinsdag officieel geopend. Foto: SK-Media

Pilot met 'Wonen met ondersteuning' in Tiny Houses in Boxmeerse woonwijk

Human Interest 1.537 keer gelezen

BOXMEER | In de wijk Luneven in Boxmeer heeft Mooiland vijf huurwoningen gebouwd. De woningen, ook wel tiny houses genoemd, zijn geschikt voor één persoon. Het nieuwbouwproject aan de Kraai is een initiatief van gemeente Boxmeer, Mooiland en zorgpartijen PGZ, UniK, Labyrint Zorg & Werk, MEE, Sociom en GGZ. De woningen zijn bestemd voor een speciale doelgroep. Vanaf 1 maart 2020 start deze pilot 'wonen met ondersteuning' met vijf jongeren.

De bovengenoemde zorgaanbieders signaleerden dat een deel van de groep jongeren tussen 18 en 23 jaar een vorm van ondersteuning én betaalbare huisvesting nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen en mee te kunnen doen in de samenleving. Deze doelgroep viel 'tussen wal en schip'. Op initiatief van de gemeente Boxmeer zijn de voorbereidingen gestart voor deze unieke 10-jarige pilot 'Wonen met ondersteuning'. De tiny houses hebben een levensduur van 10 jaar.

Trainingshuizen
Iedere woning is een trainingshuis: een plek waar jongeren leren om zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld door hun levensonderhoud en woonlasten zelf te betalen. Ze worden daarin begeleidt door de zorgaanbieders. Na maximaal twee jaar maken zij de stap naar meer zelfstandigheid en kunnen ze op eigen benen staan. Mooiland voelt hierbij, in afstemming met de samenwerkingspartners, een verantwoordelijkheid voor een goed vervolg op deze huurwoning.

Klaar voor verhuur
Omwonenden zijn in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. De vijf tiny houses aan de Kraai zijn klaar voor verhuur. De woningen van 32m² zijn geschikt voor één persoon en worden vanaf maart 2020 verhuurd aan jongeren die geselecteerd zijn voor de pilot. De zorgaanbieders selecteren de jonge bewoners en Mooiland regelt de verhuur. De kale huur is 432,51 euro (prijspeil in 2020).
Voor meer informatie over de pilot kunnen belangstellenden contact opnemen met de volgende partijen: Zorgloket gemeente Boxmeer via tel. 0485-585865, Zorgverlening PGZ via tel. 0495-622399, UniK via tel. 088-2052345 of Labyrint Zorg & Werk via tel. 0413-479895.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant