Mariëlle van der Zuilen.
Mariëlle van der Zuilen. Foto: Joop Smeets

Column Mariëlle van der Zuilen: 'Ons dorp'

Column 800 keer gelezen

"Vind je het erg wanneer jullie hond wordt genoemd tijdens de pronkzitting?" Ik schrik. Onze hond is nog niet zo lang dood. Meteen word ik gerustgesteld wanneer me wordt verteld welke grap er over gemaakt gaat worden. Die kan ik wel hebben. "Prima, wat fijn dat je het me even vraagt."

Een grote groep Lindenaren is al lange tijd druk bezig met de voorbereidingen voor het Lindense carnaval met als absoluut hoogtepunt de pronkzitting. Het organiseren, het versieren van gemeenschapshuis 'de Burcht' en natuurlijk de artiesten. Topamusement van eigen bodem. Op de avond zelf geeft Sabien haar mantel en steek aan haar opvolgster Prinses Siska. Ja, Linden heeft haar eigen tradities en het hebben van een Prinses Carnaval is er één van.

Veel Lindenaren zetten zich in voor de vele verenigingen die ons dorp rijk is. Voor ons prachtige gemeenschapshuis. Anderen nemen vooral deel aan de leuke activiteiten zoals die van de Vrouwenvereniging, de biljartclub, het Gilde, de feestavond van de Ganzeveer, de woensdagmiddagsoos en zo kan ik nog wel even door gaan. Al deze mensen geven Linden haar eigen karakter en zijn zo belangrijk om je er thuis voelen.

Niet de gemeente bepaalt het karakter van een dorp, maar de inwoners. Eenzelfde verhaal als hierboven zullen ook inwoners uit Langeboom, Rijkevoort, Haps, Oploo en al die andere dorpen van onze nieuwe gemeente kunnen vertellen. Daarom ben ik helemaal niet bang dat een grotere gemeente Land van Cuijk het karakter van de dorpen zal veranderen. Integendeel: onze dorpen zullen eerder nog beter voor zichzelf gaan opkomen.

Na 10 jaar te zijn weggeweest woon ik inmiddels al weer 25 jaar in Linden. Ik vind het leuk om te vergaderen, om na te denken en mee te praten over onderwerpen die alle inwoners van onze gemeente raken. Daarom zit ik namens D66 in de gemeenteraad van Cuijk. Om er op die manier aan bij te dragen dat ook na de fusie deze dorpen hun eigen karakter behouden, inwoners zoveel mogelijk invloed hebben op hun eigen dorp en dat de gemeente zaken die beter op een grotere schaal geregeld kunnen worden dit zo goed mogelijk doet.

Het helpt natuurlijk enorm dat we dit binnen D66 op een hele positieve en gezellige manier doen. Lijkt het je ook leuk om eens met ons mee te praten en te denken? Neem dan vooral contact met me op. marielle.vanzuilen@cuijk.nl. Deze uitnodiging geldt zeker ook voor inwoners van onze fusiepartners de gemeenten Mill en St Hubert, Boxmeer, St Anthonis en hopelijk in de toekomst ook Grave!

Mariëlle van der Zuilen
D66 Cuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant