De scholen blijven maandag dicht.
De scholen blijven maandag dicht.
CORONAVIRUS

Scholen, cafés en restaurants per direct op slot

Algemeen Coronavirus 6.979 keer gelezen

VEGHEL | De scholen en kinderopvangcentra gaan maandag niet open en de horeca moet per direct de deuren sluiten. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Deze maatregelen gelden voor heel het land tot en met 6 april. Dat maakten minister Slob en minister Bruins bekend op een persconferentie. "Nederlanders, let een beetje op elkaar", aldus de ministers. 

Voor kinderen waarvan de ouders in de zorg of bij andere hulpdiensten werkzaam zijn, wordt opvang geregeld. Scholen en crèches blijven open voor deze mensen met vitale beroepen.
Cafés en restaurants moeten per direct dicht (vanaf 18.00 uur moeten ze dicht zijn) om verspreiding van het virus tegen te gaan (net als sportaccommodaties). Afhalen en bezorgen mag (voorlopig) nog wel. De lokale autoriteiten zijn verantwoordelijk voor de handhaving.

Onderwijs
Het hele onderwijs komt stil te liggen. Basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo-opleidingen gaan allemaal dicht. Kinderen en jongeren worden volgens specialisten niet zo ziek van corona, maar kunnen het virus wel verspreiden.

Hamsteren
De ministers roepen mensen op om vooral niet te gaan hamsteren. Dat is volgens beide heren niet nodig. 

6000
De GGD gaat ervan uit dat er in Nederland zo'n 6000 mensen zijn besmet met het Coronavirus. Het RIVM meldde zondag 1135 positief geteste personen. "We vragen alle Nederlanders om waar mogelijk gepaste afstand van elkaar te bewaren, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Als richtlijn kan ongeveer 1.5 meter worden gehanteerd", zei Bruins

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant