Extra drukte in de bossen
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Zorg dat honden altijd aangelijnd blijven in het bos!
Zorg dat honden altijd aangelijnd blijven in het bos! (Foto: Staatsbosbeheer)

Extra drukte in de bossen

  •   916 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De lente is in aantocht en het broedseizoen is begonnen. Dankzij het mooie weer én de huidige coronacrises, zet veel mensen aan een wandeling te maken door de natuur. Staatsbosbeheer roept, juist hierom, op om rekening te houden met elkaar en de natuur.

Nu de lente is begonnen is de natuur volgens Boswachterij Sint Anthonis op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst. Dit is het seizoen voor de vogels om te broeden, planten schieten uit de grond en ook de Kempische heideschapen bevallen van lammetjes. Het perfecte moment om even het isolement te ontvluchten en van de natuur te genieten.

Staatsbosbeheer merkt dat men massaal er op uit trekt en roept op rekening te houden met de natuur en elkaar. Houdt honden aan de lijnen om de broedende vogels en wilde dieren niet te verstoren. Maar blijf zelf ook op de paden, om precies dezelfde reden. De Boswachterij geeft aan hier strenger op te zullen handhaven de komende periode.

Ondanks alle maatregelen blijft iedereen natuurlijk van harte welkom in de bossen. Staatsbosbeheer adviseert wel om ook hier de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Zo kunnen de prachtige natuurgebieden ook een uitvalsbasis blijven. 'Houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik je gezond verstand!'

Meer berichten