Het aantal besmettingen met corona blijft toenemen, maar minder sterk
Het aantal besmettingen met corona blijft toenemen, maar minder sterk

Mindere sterke toename coronabesmettingen

Algemeen 1.856 keer gelezen

REGIO | Het aantal mensen dat besmet raakt met het coronavirus blijft toenemen. Echter is er zijn er in de laatste 24 uur minder mensen positief getest op het virus dan voorgaande dagen het geval was. Ook de stijging in het aantal doden is in het afgelopen etmaal lager dan voorgaande dagen,

Deze trend is ook in de regio terug te zien. Enkel in de gemeente Cuijk en Mook en Middelaar is er in de laatste 24 uur een toename in het aantal besmettingen geconstateerd. In de gemeente Cuijk is de teller van 4 naar 5 opgelopen. In Mook en Middelaar zijn er 3 mensen besmet met het virus, waar dat er gister slechts 1 was. De overige gemeenten zagen op het moment van schrijven geen toename in het aantal besmettingen. In zowel Boxmeer als Gennep dragen nu 7 mensen het virus. In Mill en Sint Hubert is de hoeveelheid besmettingen nog steeds 2. Sint Anthonis kampt momenteel met een groter aantal besmettingen, namelijk 13, maar dit aantal is niet vooralsnog niet toegenomen de laatste 24 uur.

De hierboven beschreven gegevens zijn volgens de actuele informatie van het RIVM en slaan enkel op de testuitslagen. Omdat er een schaarste is ontstaan in testmateriaal is het testbeleid gewijzigd ten opzichte van vorige week. Niet iedereen wordt op dit moment nog getest, enkel de mensen die zodanig ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen moeten worden én de zorgverleners. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt dus hoger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant