63 mensen overleden, meer dan 800 nieuwe besmettingen.
63 mensen overleden, meer dan 800 nieuwe besmettingen.

63 mensen overleden, meer dan 800 nieuwe besmettingen

Algemeen 904 keer gelezen

REGIO | Sinds gister zijn er opnieuw 811 mensen in Nederland positief getest op het coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal besmettingen op 5560. 1495 mensen zijn hiervan in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Sinds de laatste cijfers van het RIVM gister, zijn er opnieuw 63 nieuwe mensen aan de gevolgen van het virus overleden. In totaal zijn er nu 276 mensen aan het virus overleden in leeftijd variërend tussen de 55 en 97 jaar.  

De regio
In Boxmeer zijn er momenteel 9 mensen besmet met het virus. De gemeente Cuijk telt er momenteel 6. De Gennepse gemeente heeft 7 besmettingen. In zowel de gemeente Mill en Sint Hubert als gemeente Mook en Middelaar zijn er 5 mensen besmet met het coronavirus. Gemeente Sint Anthonis telt 13 besmettingen.

'Werkelijke aantal ligt hoger'
In Noord Brabant wonen de meeste mensen die positief getest zijn op het virus, 1739 om precies te zijn. "Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners", aldus het RIVM. Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. "Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn", besluit het RIVM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant